Jubileum

2019.07.03. 09:00

Tíz éve szentelték fel a kehidai kápolnát

Csütörtökön volt tíz éve, hogy felszentelték a Kerékgyártó László által építtetett Szent László-kápolnát. A jubileum tiszteletére hálaadó szentmisét tartottak.

Keszey Ágnes

A misét Kovács Sándor celebrálta Fotó: Kerékgyártó László

A kehidai szőlőhegyen álló kápolnánál tartott misét Kovács Sándor zalaudvarnoki plébános celebrálta. Mint Kerékgyártó László felidézte, a plébános Szent László életét vonta párhuzamba a mai magyarság és a jelenkori Európa helyzetével. Az építtető a védőszentjéről nevezte el a tíz éve felszentelt kápolnát, de más oka is van, hogy Szent László nevét viseli.

– Szent László Zalában elég gyakran megjelenik az emberek gondolatvilágában. Már csak azért is, mert három falu van a megyében, amely a nevét viseli: Zalaszentlászló, Búcsúszentlászló és Pusztaszentlászló. Ez jelzésértékű is. István király, mint államalapító után László volt az, aki végérvényesen megerősítette a keresztény államrendszert törvényeivel, erejével, hitével, küzdelmével. A legendák szintjén is az egyik legkedvesebb, legkedveltebb királyunk az Árpád-háziak között – mondta el Kerékgyártó László.

A misét Kovács Sándor celebrálta Fotó: Kerékgyártó László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában