Program

2018.04.20. 10:07

Titkos flashmobbal készülnek a nemzetközi jazz napra

Április 30-án a Jazzland Quartet koncertjével, jam session-nel és flashmobbal csatlakozik a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó a nemzetközi jazz naphoz.

Horváth-Balogh Attila

A szervezők az esemény keretében a Cserfő-hegyen korábban éveken át nagy sikerrel megrendezett Cserfő Jazzland Fesztiválra szeretnék ráirányítani a figyelmet. Halász Gyula, a Magyar Jazz Szövetség tagja, Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója és Tóth Bernadett társszervező erről tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt.

Mint azt Halász Gyula előrebocsátotta: azt szeretnék hangsúlyozni, hogy Nagykanizsa éveken át azon kevés városok közé tartozott, ahol évente két jelentős jazz-megmozdulásra került sor. Az egyik a nagy hagyományokkal bíró Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál ősszel, a másik pedig a nyári Cserfő JazzLand. Mindkettő nagy érték a város számára, ám utóbbi az elmúlt években ellehetetlenült, ugyanis szervezője, Tiborcz Iván elveszítette az ingatlant, melyen megrendezték. Egy jazzklub JazzLand néven most is működik a Cserfő-hegyen, ám a fesztivál megrendezéséhez hiányoznak a feltételek. Mivel azonban számos fiatal tehetséget (Gayer Mátyás, Kém Sándor, Farkas Norbert) indított el pályáján a JazzLand, a város számára érték – a jazz nemzetközi napján is erre szeretnének emlékeztetni.

Az eseményen a JazzLand Quartet (Tiborcz Iván, Simon Balázs, Orbán György, Kőfalvi Csaba) lép fel, de lesz jam session és egy most még titkos flashmob is. Minden résztvevő ajándékot kap, illetve többek között kisorsolják Gayer Mátyás minap megjelent első lemezét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában