Meghurcolt szüleik helyébe lépnek

2019.02.12. 07:00

Tisztújító összejövetelt tartott a Politikai Foglyok Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete

Hétfőn tartotta 4 évente esedékes tisztújító összejövetelét a POFOSZ Zala Megyei Szervezete.

Magyar Hajnalka

Szavaz a tagság, középen állva Kiss Bódog Zoltán Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Az elnöki posztot továbbra is Kiss Bódog Zoltán tölti be, helyettese Bata Gyuláné. Az etikai bizottságba Ambrus Lászlóné, Kustán Dávid és Németh József került be, országos választmányi küldöttként Csabai Hugó, Kiss Bódog Zoltán, Nagy Ottó és dr. Szendrődy Győző kapott bizalmat. Az összejövetelen az elnöki beszámoló egyebek mellett kitért az önkormányzatokkal, pártokkal, civilekkel, iskolákkal, múzeumokkal ápolt jó kapcsolatukra is.

A Göcseji Múzeummal kialakított partnerség révén például már több ezer fiatal vett részt a kommunizmus áldozatairól megemlékező foglalkozáson a 30 milliós pályázati támogatásból kialakított ÁVH börtönmúzeumban, ami a POFOSZ kezdeményezésére jöhetett létre. Reprint kiadásban jelentették meg a zalai 56-osok visszaemlékezéseit, és jelentős érdemeik vannak abban is, hogy az Énekmondó együttes oratorikus műben dolgozta fel Nagy Gáspár Október végi tiszta lángok című versét.

Szavaz a tagság, középen állva Kiss Bódog Zoltán Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A szövetség a legnagyobb igazolt taglétszámmal rendelkező tömörülés a rendszerváltáskor megalapított szervezetek közül. Februárban ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját, az országos tisztújítás májusban esedékes.

– Legnagyobb gondunk, hogy a tagságunk idős, az elmúlt négy év alatt 23-an haltak meg az 52 főből – mondta el Kiss Bódog Zoltán elnök. – Jó hír, hogy új belépők is akadnak, jelenlegi létszámunk negyven. Hét esetben annak köszönhetően bővültünk, hogy az elhunyt helyét átvette valamelyik családtag. A leszármazottak, amolyan családi örökségként meghurcolt szüleik helyébe lépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában