A program 2015 óta zajlik

2019.08.03. 07:00

Térkövet minden zalakomári járdára!

Folytatódik Zalakomárban a közterületek, járdák térköves felújítása. Csárdi Tamás polgármester szeretné, ha idővel a zalakomári járdák megsüllyedt, repedezett, hiányos aszfaltfelületeinek helyére mindenütt esztétikus térkő burkolat kerülhetne.

Horváth-Balogh Attila

Horváth Csaba, Bogdán Antal és Nagy Szabolcs a Petőfi utca járdáját térkövezi Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester elmondta: a munkálatok 2015-ben indultak a művelődési ház melletti szakasz térkövezésével, ott derült ki, hogy az önkormányzat közfoglalkoztatottjai ehhez is értenek. Ezen felbuzdulva következő projektként a komárvárosi rész temetőjében is térköves járdát építettek – s innentől kezdve nincs megállás.

Horváth Csaba, Bogdán Antal és Nagy Szabolcs a Petőfi utca járdáját térkövezi Fotó: Gergely Szilárd

– Azóta minden évben betervezzük a Start közfoglalkoztatási programban a járdák térkövezését – jelezte Csárdi Tamás. – Az elképzelésünket eddig végig támogatták az illetékesek, ennek köszönhetően 2016 óta évente átlagosan 1500-1800 négyzetméteren végezhetjük el a térkövezést. Eddig 10 utcát érintettek a munkálatok, a település utcáinak több mint a felét. A hosszú utcák, mint a Petőfi, a Kossuth és az Árpád utca még hátravannak, reméljük, ezekre is sor kerülhet a következő években. A kis utcák járdáit már szinte mind felújítottuk, s terveink szerint a következő önkormányzati ciklusban valamennyi utca járdája térkő burkolatot kap.

A polgármester szerint eddig a helyi járdák igen vegyes képet mutattak, van, illetve volt köztük aszfaltos, betonos, 40x40-es lapokkal fedett, melyek már megsüllyedtek.

– Idén – hosszú utcáról lévén szó – csak a Petőfi utca járdáját térkövezzük, összesen több, mint 1500 négyzetméteren, 22-23 millió forint értékben, melynek nagyobb része az állami támogatás és 2-3 millió az önkormányzati finanszírozás – folytatta Csárdi Tamás. – A munkálatokhoz úgy vesszük a térkövet, az előállításával annak bonyolultsága miatt nem foglalkozunk.

A következő ciklusban tervezik a buszvárók, autóbusz­öblök felújítását, s folytatni szeretnék a térkövezést és a szintén jól prosperáló mezőgazdasági programjukat. Nemrég pedig műfüves focipályával gyarapodott a település, ezt hamarosan átadják.

– Továbbá szeretnénk egy játszóteret építeni jövőre a kiskomáromi részben, a focipályánál, s fejleszteni kívánjuk a parkjainkat is – tette hozzá végül Csárdi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában