Fejlesztés

2018.09.28. 07:00

Térkővel fedték a parkolót Zalaegerszeg kertvárosában

Több mint 30 millió forint értékben felújított kiszolgálóúttal és kibővített parkolóval gazdagodott az egyik kertvárosi tömbbelső.

MH

Balról Balaicz Zoltán és Orosz Ferencné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Hegyalja utca 59–65 által határolt területen 45, korábban zúzalékos felületű parkolóhely kapott térkő fedést, s mintegy 100 méter hosszan a csatlakozóút aszfaltozása is megújult. A fejlesztést tegnap tekintette meg Balaicz Zoltán polgármester és Orosz Ferencné térségi önkormányzati képviselő.

Balaicz Zoltán elmondta: lendületesen halad annak a 1,5 milliárd forintnak a felhasználása, amit 29 helyszínen költenek infrastrukturális korszerűsítésre (utak, járdák, parkolók, terek) az arányos városfejlesztés jegyében. A jövő nyáron záruló projekt elemei­nek felét már átadták, s csak negyedénél nem kezdődött még meg a munka.

Balról Balaicz Zoltán és Orosz Ferencné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Orosz Ferencné arról beszélt: két éve keresték meg az érintett tömb lakói, hogy szűkös a parkolókapacitás, gondot jelent az autók elhelyezése. A fejlesztés révén nem csak szilárd burkolatot és szegélyt kaptak a parkolók, hanem a számuk is gyarapodott. A képviselő ígérte, hogy a munka folytatódik, legközelebb a Hegyalja út 54–60-as tömb parkolóját teszik rendbe ugyanezen projekt égisze alatt. Várhatóan év végére, jövő év elejére az is elkészülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában