Értékmentés és hobbi

2019.06.04. 07:00

Te is imádod a bakelit lemezeket? – Újabb lemezbörze zajlott Zalaegerszegen

Sikertörténetnek nevezhető a zalaegerszegi lemezbörzék sorozata, az eddigi rendezvények bebizonyították, van kereslet a bakelit albumokra, zenei CD-kre, kazettákra. Szombaton hatodik alkalommal kínáltak lehetőséget a zenekedvelők számára, hogy gyarapítsák gyűjteményüket.

Gyuricza Ferenc

A budapesti Molnár János (középen) kínálatából Bánhegyi Béla (balról) és Göncz Tamás válogat Fotó: Gyuricza Ferenc

A program főszervezője, Bánhegyi Béla elmondta, minden egyes alkalommal újabb tapasztalatokkal gazdagodnak, ezúttal például nagyon jól sült el, hogy nem zárt helyre vitték be a börzét, hanem a PopUp Underground klub teraszán pakoltak ki az árusok, így nemcsak a célirányos érdeklődők válogattak, de az arra járók is megálltak nézelődni.

– A lemezbörze értékmentés is, hiszen hozzásegítjük az embereket, hogy régi, nagyszerű albumokkal bővíthessük a gyűjteményüket – mondta Bánhegyi Béla. – Emellett szerettem volna összehozni azokat, akik szeretik a zenét. Így, a hatodik alkalom után már elmondható, egyre inkább alakul az a kis társaság, akik számára fontos a zene, a zenélés vagy zenehallgatás élménye.

A program ötletgazdája azt is elmondta, ezúttal is érkeztek árusok távolabbról, Budapestről, Székesfehérvárról. A lemezbörzék terén a főváros legyőzhetetlennek tűnik – ott havonta több alkalommal, s különböző helyszíneken tartanak találkozókat –, ám a vidéki programok közül a zalaegerszegi is egyre inkább felértékelődik.

A budapesti Molnár János (középen) kínálatából Bánhegyi Béla
(balról) és Göncz Tamás válogat Fotó: Gyuricza Ferenc

Így látta ezt a budapesti Molnár János is, aki rendszeresen járja az ország lemezbörzéit. Zalaegerszegen második alkalommal fordult meg, s mint mondta, itt kiegyenlítődik a kereslet-kínálat.

– Aki lemezbörzére jár, nem csak azért megy, hogy eladja a megunt vagy felesleges lemezeit, ez olyan hobbi, ami örökké velünk él – mondta. – Számos alkalommal fordult már elő velem, hogy vidéki börzén több lemezt vettem, mint amennyit eladtam. De ennek a szenvedélynek ez a szépsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában