Program

2018.02.26. 11:26

Hamarosan kezdődik Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál

Március 19-től 28-ig, 10 napon át 8 rendezvényen várja a kultúrabarátokat a Kanizsai Kulturális Központ a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Archív/Pezzetta Umberto A Család ellen nincs orvosság című előadás egyik látványos jelenete

A részletes programokról Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója és Marics Zsuzsanna, a művészeti fesztivál szervezője sajtótájékoztatón számolt be ma.

Mint azt Kovácsné Mikola Mária elmondta: az idei rendezvénysorozaton – melyet az önkormányzat több, mint 3 millió forinttal támogat – szinte valamennyi művészeti ág képviselteti magát, a táncművészettől kezdve, a jazz-en át a színházig, illetve a kézművességig.

Fotó: Archív/Pezzetta Umberto
A Család ellen nincs orvosság című előadás egyik látványos jelenete

Az egyes programokról Marics Zsuzsanna beszélt. Ezek sorában ismertette: a fesztivál nyitó produkciójaként március 19-én a Magyar Állami Népi Együttes lép fel a HSMK-ban „Megidézett Kárpátalja” című műsorával. Másnap Keresztes Tamás főszereplésével Gogol: Egy őrült naplója című művét láthatja a közönség egy izgalmas monodráma formájában. A továbbiakban Karosi Júlia énekművész és quartetje Gershwin-estre hívja a jazzrajongókat. A Kanizsa Folt foltvarró csoport kiállítása is a fesztivál repertoárját színesíti, majd Pecze Zsófia (ének) és Pecze Balázs (trombita) lesz „Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél”. A fesztivál végéhez közeledve a Kanizsáról indult Kónya István lantművész ad koncertet, a szombathelyi Weöres Sándor Színház pedig (első alkalommal) A falu rossza című népszínművet hozza el a dél-zalai városba. A Tavaszi Művészeti Fesztivál egy fergeteges vígjátékkal zárul: a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című művével örvendezteti meg a közönséget.

Az események három helyszínen zajlanak majd: a Hevesi Sándor Művelődési Központban, a Medgyaszay Házban, illetve a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, Kiskanizsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában