Gyermekcsoportok

2018.09.12. 14:00

Rétvári Bence látogatása a zalaszabari Zobori Élmény Parkban

A kormány az idén 4,4 milliárd forintot szánt gyermekek táboroztatására – kezdte sajtótájékoztatóját Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki tegnap látogatást tett a Zobori Élmény Parkban. Azon a helyszínen, ahol idén 13 turnusban mintegy 900 betegséggel küzdő vagy éppen gyógyuló kisgyermek lehetett részese a Gyógyító Szent Erzsébet-tábornak.

Pásztor András

Rétvári Bence államtitkár (jobbról) Szabadics Zoltánnal, a Zobori Élmény Park megálmodójával beszélget a hófánk pálya mellett Fotó: Szakony Attila

Az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: a gyógyító táborok két helyszínen, Zalaszabarban és Tihanyban valósultak meg, így összesen mintegy ezer speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek rehabilitációjához járultak hozzá.

– A táborokba jellemzően egészségügyi intézmények jelentkezhettek gyermekcsoportokkal – mondta az államtitkár, aki hozzátette: többek között daganatos betegségből gyógyuló, diabéteszes, szívbetegséggel élő, étkezési zavarokkal küzdő, koraszülött, lelki sérült, égési sérült és hallássegítő implantátummal élő gyerekek vettek részt a táborokban, amelyek elsődleges célja, hogy rengeteg élménnyel hozzásegítsék a fiatalokat a gyógyuláshoz.

Rétvári Bence államtitkár (jobbról) Szabadics Zoltánnal, a Zobori Élmény Park megálmodójával beszélget a hófánk pálya mellett Fotó: Szakony Attila

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Gyógyító Szent Erzsébet-táborok szervezői minden turnus előtt felmérték a speciális igényeket, akár az étkezést vagy az egyéni szükségleteket illetően, így a gyermekek ennek megfelelő ellátást kaptak. Mindezek mellett önkéntes orvosok, ápolók is segítették a gyermekek mindennapjait, tulajdonképpen a 24 órás egészségügyi szakfelügyelet is biztosított volt.

– A gyerekek számára persze az élménygazdag program és környezet jelentette az igazi felüdülést, s ahogy látom, itt, Zalaszabarban ehhez minden adva van, kezdve a hófánk pályától a csúszdaparkig bezárólag – mutatott körbe Rétvári Bence, aki hozzátette: mindezek mellett a klasszikus tábori programok túrázás, strandolás, szalonnasütés sem hiányozhatott a tábori életből.

Mint kiderült: a gyermekek körében az egyik legnépszerűbb program a Hősök napja volt, amikor a fiatalok betekintést nyerhettek a magyar rendvédelmi szervek munkájába, a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a honvédség és a mentők interaktív bemutatóin keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában