Tavaly nem fogadott vendégeket

2019.06.14. 14:00

Szombattól újra kinyit a letenyei fürdő

Mint arról beszámoltunk, a 2017–18-as tél akkora károkat okozott a letenyei fürdő medencéiben, hogy tavaly egész évben ki sem nyitott a komplexum. Az önkormányzat anyagi források híján csak idén tudta elvégezni a helyreállítást, melynek köszönhetően szombattól ismét várja a vendégeket a letenyei fürdő és kemping.

Horváth-Balogh Attila

A közfoglalkoztatottak és az önkormányzati cég dolgozói az utolsó simításokat végzik a felújított medencéken Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

A tél okozta károkkal akkor szembesültek az illetékesek, amikor eltávolították a medencékről a takarást: rengeteg csempe felfagyott és lehullott a helyéről, valamint a medencék betonszerkezete is károsodott. Az önkormányzatnak azonban nem állt rendelkezésére a helyreállításhoz szükséges 25 millió forint, ezért több helyről próbált pénzt szerezni a felújításhoz. Többek közt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőjét és a kormányfőt is megkereste a polgármester, Farkas Szilárd, de eddig még nem járt sikerrel – az idei költségvetésében az önkormányzat kénytelen volt 25 millió forintot elkülöníteni a felújításra.

A közfoglalkoztatottak és az önkormányzati cég dolgozói az utolsó simításokat végzik a felújított medencéken
Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

– A munkálatok – melyeket Somogyi András alpolgármester koordinál – már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. A közfoglalkoztatottaink és a működtetést végző önkormányzati cég dolgozói nagyon jó tempóban haladtak a felújítással – bocsátotta előre Farkas Szilárd. – A héten a medencék takarítása és a szociális helyiségek festése történt meg. Amennyire lehetett, rendbe tettük a szállóvendégek elhelyezésére szolgáló faházakat, de sajnos, az már látszik, hogy a jelentős amortizáció és állagromlás miatt körülbelül a házak felét le kell bontanunk. Ha költségvetésünk jövőre engedi, szeretnénk ezeket is újjáépíteni.

Farkas Szilárd jelezte: a képviselő-testület a közelmúltban az önkormányzat vállalkozását, az ÉKKÖV Kft.-t bízta meg a fürdő üzemeltetésével. A cég volt korábban is a működtető, de tavaly felmondta az erről szóló szerződést, amit most újrakötöttek. A polgármester azt is jelezte: a 2017-es szinthez képest a belépődíjak átlagosan 10 százalékkal emelkedtek – azonban a nyitás napján, szombaton az önkormányzat döntése alapján ingyenesen lehet fürödni a vendégforgalom előtt ismét megnyíló letenyei fürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában