Megújulás

2019.09.12. 07:00

Szombattól újra felújítás: november közepéig tart a munka az M7-esen

Tavaly ősszel indult el az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 90-es és a 111-es kilométer között a felújítási munka.

ZH

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a beruházás befejező üteme szeptember 14-én kezdődik. A hazai költségvetésből finanszírozott, nettó 3,4 milliárd forintot meghaladó összegű beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométer között dolgoztak, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométereknél lokális javítás történt a hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométer között újult meg a pálya.

Az összesen 20 kilométert érintő felújítás befejező üteme most szombaton kezdődik. Ez azt jelenti, hogy hét végén a 90-es és a 96-os kilométer között kezdik el a sávelhúzásos terelés kiépítését. Az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszának felújítása az előző két ütemhez hasonlóan az érintett pályaoldal lezárása mellett zajlik, vagyis a Letenye felé vezető oldal a 90-96-os kilométere között lesz lezárva, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon haladhat. A Letenye irányába tartók a terelt szakaszon egy sávon haladhatnak, míg Budapest felé a külső és leállósáv lesz használható. A munkálatok a tervek szerint a téli üzemeltetési időszakig, november közepéig tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában