Rugalmas sétányok, modern játszóeszközök létesülnek

2018.06.02. 11:00

Szépül, gyarapodik a zalaegerszegi Parkerdő

Az önkormányzat szeretné, ha visszanyerné régi népszerűségét a Parkerdő – a cél érdekében az idei költségvetéséből 10 millió forintot különített el a fejlesztésére, s az idén itt tartják a TeTEDD! akciót is.

Fincza Zsuzsa

A munkálatokat (b-j) Masa Zoltán ügyvezető és Balaicz Zoltán ellenőrizte Fotó: Fincza Zsuzsa

Környezetbarát technológia

Az új játszóeszközök telepítése mellett a kilátódomb körül környezetbarát technológia felhasználásával gyalogos és kerékpározható utat, míg a játszótér északi és nyugati oldalán gyöngykavicsos sétányt építenek. A jelenleg is zajló munkálatokat tegnap sajtótájékoztató keretében mutatták be a város és a kivitelező RUBWAY Magyarország Építőipari Kft. vezetői.

A munkálatokat (b-j) Masa Zoltán ügyvezető és Balaicz Zoltán ellenőrizte Fotó: Fincza Zsuzsa

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a város vezetése az útépítések terén is elkötelezett az új, innovatív, környezetbarát megoldások iránt. A MOL hazai üzemében gyártott „gumibitumen” már bizonyított a zalaegerszegi közutakon, s remélhetően a nagy zalai útépítések során is használják majd. A Parkerdőben a kilátódomb körül hasonló elvből fakadó „rubway” technológiával építik a gyalogos és kerékpározható sétányt.

A fejlesztés egy újrahasznosított gumiőrleményt tartalmazó kopóréteggel ellátott, multifunkciós sportburkolattal rendelkező technológia. Nem repedezik, nem púposodik, nem lesz benne kátyú, nem áll meg rajta a víz. Masa Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője megemlítette, hogy a kopóréteg átereszti a vizet, így erdei utak burkolására is alkalmas.

TeTEDD!

Az idén a Parkerdő lesz a kedvezményezettje a TeTEDD! városszépítő rendezvénynek is. Az időpontja június 22. péntek 9.30., az esőnap június 25. hétfő 9.30. Célszerű rá előre jelentkezni június 18-ig az önkormányzat környezetvédelmi szakreferensénél. A tervek szerint új játszóeszközt építenek, rendbe teszik az ivókút környékét, növényeket ültetnek, átfestik a játszóeszközöket, padokat, és felújítják a kisebb gyalogutakat.FZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában