25. alkalommal

2018.07.18. 14:58

Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron

Élménydús napokat tölt százhatvan gyermek a tévétoronynál immár huszonötödik alkalommal megrendezett Szent Rita Katolikus Ifjúsági Táborban.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Gyerekzsivaj és „sátortenger” tölti be immár napok óta a csodálatos környezetet. Mindez nyaranta természetesnek számít: diákok tucatjai érkeznek a vakációs programra, amit az újudvari plébánia szervez.

Arányi Zoltán plébániai kormányzó elmondta: a természet és egymás szeretetére nevelik a gyerekeket, keresztény alapokon.

-A fiatalok ugyan sok jót tanulnak az iskolában, azonban arra kevés idő jut, hogy együtt töltsenek beszélgetve, szeretetben, nyugalomban egy kis időt. Pedig mindez segítene abban is, hogy jobban elfogadják egymást – tette hozzá Arányi Zoltán.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A 6-12 éves gyerekeket lélektápláló, színes programkavalkáddal várták. Gál Gábor, a szervezők részéről jelezte: szentmisén minden nap részt vesznek, ám közös imádságokra, hittanos témájú beszélgetésekre is sor kerül a táborban.

-A sport sem marad ki a programpalettából, csakúgy, mint a fiatalok lelki fejlődését szolgáló események – összegezte Gál Gábor.

Az időtöltésekből aktívan kivette a részét a Kaposvári Egyházmegyéhez tartozó településekről és az ország más tájáról érkezett mintegy 160 gyermek.

A csurgói Vágó Csenge harmadszor töltötte a vakációja egy részét Újudvaron.

-Több új barátot szereztem – ecsetelte a 12 éves kislány. -Ezt szeretem legjobban a táborban, bár az éjszakai túra is klassz volt.

Egy kisfiú, a galamboki Szabó Benjámin szerint nagy kaland a táborozásban az is, hogy sátorban alhatnak.

-Az erdő közepén vagyunk, ami csupa izgalommal jár – részletezte Benjámin.

A tábor első turnusa csütörtökön zárul. Pénteken a 13 év feletti gyerekek költöznek több napra a tévétoronyhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában