Tábor

2017.10.27. 16:33

Szemétből készítenek értéket a zalaszabari gyerekek

Ollócsattogástól, papírsercegéstől és gyerekzsivajtól hangos a Holnapocska Tábor. Annak a közel félszáz diáknak köszönhetően, akik rendhagyó vakációra érkeztek.

Szabó Zsófia

Kirándulások, játékos, sportos foglalkozások várnak az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola diákjaira az elkövetkezendő napokban a Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán által alapított táborban. A programok mindegyike a környezetvédelemről és a hatékony hulladékgazdálkodásról szól.

V. Németh Zsolt államtitkár meglátogatta a gyerekeket Fotó: A szerző

A gyereksereg pénteken szemléletformáló napon vett részt. Hulladékpapírból hasznos, ötletes dolgokat készítettek, még szemeteskosarat és díszeket is.

A gyerekeket V. Németh Zsolt államtitkár is meglátogatta. A politikus kiemelte: minél fiatalabb korban kell a gyerekeket a környezettudatos életmódra nevelni, ezt szorgalmazza a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megrendezett tábor.

Hangsúlyozta azt is: mindezt legkönnyebben játékos formában tudják elsajátítani a fiatalok. Ezért támogat a minisztérium sok, hasonló programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában