Ötezren a Kossuth téren

2019.06.09. 07:00

Széchenyis osztály az összetartozás napi programokon

Pályázati program jóvoltából a nemzet összetartozás napjának központi, budapesti rendezvényén jártak a ZSZC Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola tagjai. A programról az iskola pedagógusa, Szabó Ágnes tudósított.

ZH

A 11.b osztályos zalaegerszegi diákok számára is felejthetetlen élmény volt a Kossuth téri közös éneklés Fotó: Széchenyi-iskola

Kedden, június 4-én, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján izgatottan vágtunk neki az érdekesnek ígérkező programoknak.

A 11.b osztályos zalaegerszegi diákok számára is felejthetetlen élmény
volt a Kossuth téri közös éneklés Fotó: Széchenyi-iskola

Az utazást és regisztrációt követően a Parlament előtt gyülekeztünk a több mint ötezer magyarországi, és határon túlról érkezett diáktársunkkal és kísérőikkel együtt. 11 órakor közösen elénekeltük Szarka Tamás, Kossuth- díjas énekes-zeneszerző által írt Kézfogás című dalt, majd a Himnuszt. Az éneklést követően lehetőségünk nyílt bemenni a Parlamentbe, és az épület megcsodálása közben megtekinthettük a Szent Koronát is. Egy zalaegerszegi származású, Budapesten tanuló végzős egyetemista segített bennünket eljutni a következő helyszínre, a Budapest Sportarénába. Itt ebédet kaptunk, majd délután sétával és városnézéssel töltöttük szabadidőnket. Öt órára ismét megtelt az Aréna épülete, ekkor kezdődött az összetartozás napi rendezvény zárásaként bemutatott István, a király című előadás.

A szereplők zenekari kísérettel és kórus közreműködésével adták elő a rockopera dalait, miközben a háttérben az elmúlt évtizedek feldolgozásaiból vetítettek számunkra részleteket. Jól szervezett programsorozat után, felejthetetlen élményekkel gazdagodva utaztunk haza az összetartozás napi budapesti helyszínekről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában