Himnusz és Szózat

2019.01.23. 07:00

Szavalóversenyt rendeztek a magyar kultúra napján Zalaegerszegen

A magyar kultúra napján, kedden az egerszegi Ganz Ábrahám Szakgimnáziumban Himnusz- és Szózatmondó Versenyt rendezett az intézmény humán munkaközössége.

Arany Gábor

A verseny díjazottjai: Kiss Nelli (balról), Töreki Tilda, Kocsis Maja, Szabó Martin, Mészáros Aliz Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az intézmény huszonegyedik alkalommal rendezte meg a versenyt, amelyet anno két ganzos magyartanár, dr. Kiss Kádi Gézáné és Henczi Sándor kezdeményezésére szerveztek meg először, Zala megye középiskolás versmondóinak. A megméretésre 13 diák jelentkezett, Zalaegerszegről, Keszthelyről és Lentiből. A kötelezően elszavalandó Himnusz, valamint Szózat mellé a fiatalok szabadon választva magyar költők versét adták elő másodikként.

A verseny díjazottjai: Kiss Nelli (balról), Töreki Tilda, Kocsis Maja, Szabó Martin, Mészáros Aliz Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A zsűri értékelése alapján az első helyet idén Kocsis Maja (Kölcsey Ferenc Gimnázium) nyerte el, megelőzve Töreki Tildát (Vajda János Gimnázium), míg a harmadik helyezett Szabó Martin (Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium) lett. A zsűri különdíjjal ismerte el Kiss Nelli (Kölcsey Ferenc Gimnázium) és Mészáros Aliz (Ady Endre gimnázium) szavalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában