Pályaorientáció

2019.01.08. 20:00

Szakmákkal ismerkedhettek a diákok Sármelléken

Frizurát és csillámtetoválást készíttethettek maguknak, megtudhatták, hogyan vesznek ujjlenyomatot, s finom falatokat és alkoholmentes koktélokat kóstolhattak a gyerekek sok más érdekesség mellett a sármelléki iskolában megrendezett pályaorientációs napon.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Az esemény különlegessége az volt, hogy nemcsak a végzősök, hanem a sármelléki iskolában és a zalavári tagintézményében tanuló minden gyermek bepillantást nyerhetett a szakképző intézmények képzési kínálatába. Néhány szakmai fortéllyal is megismerkedhettek, sőt, ki is próbálhatták azokat.

Fotó: Keszey Ágnes

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Sármelléki Általános Iskola közös szervezésében megvalósult programon a keszthelyi és a megyeszékhelyi iskolák mutatkoztak be, így közel húsz szakmába kóstolhattak bele a diákok. – Az a cél, hogy játékos, interaktív formában történjen a szakmák megismertetése – emelte ki Szabó Károly, a ZSzC főigazgatója. Érdeklődésünkre hozzátette, hogy a tapasztalatok szerint a jobb tanulók a gimnázium mellett nagy számban választják a szakgimnáziumi képzéseket, s nagy az érdeklődés az ösztöndíjjal támogatott hiányszakmák iránt.

Fotó: Keszey Ágnes

– A gépészet és az építészet szinte minden területe, az informatika, illetve a vendéglátás tartozik ide – adott tájékoztatást Szabó Károly. Az egyes szakmákat nemcsak a szakoktatók, hanem a középiskolás tanulók is segítették bemutatni a gyerekeknek. Voltak közöttük olyanok is, akik néhány éve még a házigazda intézményben folytatták tanulmányaikat. – A korábbi évek pályaválasztási mutatói alapján a vendéglátóipari és a közgazdasági képzésekre vették fel a legtöbb gyermeket tőlünk – közölte Feiler Zsuzsanna, a sármelléki iskola vezetője. A sármelléki és a zalavári iskolában 22 nyolcadik osztályos diáknak kell hamarosan eldönteni, hol tanul majd tovább. Hétfőn ugyanakkor összesen 175 diák kapott segítséget a pályaválasztáshoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában