Két év múlva Keszthelyen rendeznének hasonlót

2019.06.19. 07:00

Szakmai úton jártak a keszthelyi könyvtárosok Lengyelországban

A Fejér György Városi Könyvtár nemrég meghívást kapott a lengyel testvérváros, Stary Sącz település városi könyvtárától, valamint a lengyel–magyar baráti társaság civil szervezetétől. A szakmai utat – melyen a könyvtár igazgatóhelyettese, két munkatársa, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Megyei Szervezetének elnöke, valamint dr. Cséby Géza vett részt – Keszthely város önkormányzata támogatta.

ZH

A könyvtárosok szakmai előadásokon is részt vettek

Fotó: ZH

2016-ban a két könyvtár együttműködési megállapodást kötött, melyben a két intézmény jövőbeni közös szakmai együttműködését, cserelátogatásokat, kulturális programok és konferenciák megszervezését fektették le.

A Stary Sącz-i járási-városi könyvtárban az intézmény vezetője, Maria Sosin, munkatársai és az Amici Hungariae civil szervezet elnöke, Witold Kaliński fogadta a magyar vendégeket. Megegyezés született arról, hogy 2020-ban Lengyelországban, 2021-ben pedig Keszthelyen rendeznek szakmai találkozót, ahol megismerik egymás és a térség könyvtárainak munkáját, valamint kulturális programokat is szerveznek, melyen kölcsönösen részt vesznek.

A könyvtárosok szakmai előadásokon is részt vettek
Fotó: ZH

Ezt mindkét fél pályázati forrásból valósítaná meg.

A nap során meglátogatták a könyvtár utóbbi években épült három fiókkönyvtárát, megtekintették Ószandec múzeumát, illetve találkoztak a város polgármesterével, Jacek Lelekkel. Tarnovban tett látogatásuk során koszorút helyeztek el Bem József sírjánál.

A keszthelyi könyvtár köszönetét fejezte ki a szakmai út lehetőségéért, a lengyel kollégák példértékű vendéglátásáért, valamint dr. Cséby Gézának a tolmácsolásért és idegenvezetésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában