Vetélkedő

2017.11.13. 14:49

Sporttörténeti tudásukat mérték össze Keszthelyen

Igaz-e, hogy a szinkronúszás olimpiai szám? Igaz-e, hogy az állóbekk egy védekező játékos? – többek között ilyen igaz vagy hamis kérdéseket, rejtvényt, vízisportokkal kapcsolatos szókeresőt, a vízilabda válogatottal kapcsolatos szópárosítót kaptak feladatul a mozgáskorlátozott versenyzők a már hagyományos sporttörténeti vetélkedőn.

Keszey Ágnes

Fotó: A szerző

Idén is a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár adott otthont a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület által szervezett Csik Ferenc öröksége című megyei sporttörténeti vetélkedőnek. A mostani feladványok a vízi sportokról és az idei, budapesti világbajnokságról szóltak. A feladatokat most is a könyvtár munkatársai állították össze.

- A mi érmeseink is szerepelnek a feladatok között és természetesen a sportok is: például hogy mit jelent a műugrás, a toronyugrás, a nyílt vízi úszás – ezekből tettünk fel kérdéseket: az igaz-hamis játék is ehhez kapcsolódott. A szókeresőben elrejtettünk olyan kifejezéseket mint például az orrcsipesz vagy a hajzselé, ami a szinkronúszóknak kell, vagy a Duna Aréna, mint helyszín. Egy feladatban a vízilabda-válogatott tagjainak nevét kellett összepárosítani – mutatta be a feladványokat Verebélyi Judit könyvtáros. Végezetül a versenyzők az elmetorna után mozogtak is: a könyvtár olvasótermében, szárazföldön mutatták be az egyes úszásnemekre jellemző mozdulatokat.

Fotó: A szerző

 

Fotó: A szerző

dr. Kardos József, a szervező Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület elnöke elmondta: a hagyományos versennyel tisztelegnek a névadó Csik Ferenc Keszthelyhez kötődő úszó emléke előtt, a résztvevők pedig a versenyre való felkészülés során jelentősen bővítik ismereteiket. Az első helyen a KESOTE, második helyen pedig holtversenyben a Zala Megyei Mozgássérültek keszthelyi illetve zalaegerszegi csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában