Foglalkoztatási pályázatok

2019.10.30. 07:00

Segítenek az álláskeresőknek: konferenciát tartottak a kanizsai HSMK-ban

A dél-zalai térségben működő foglalkoztatási pályázatok megvalósításáról tartott konferenciát kedden a HSMK-ban a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás.

Benedek Bálint

Mihovics Zoltán, dr. Árok Krisztina és Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője (b-j) egyeztet Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Az esemény aktuális képet ad a térség foglalkoztatási helyzetéről, a munkaerőigényekről, valamint a szakképzés jelenlegi helyzetéről. Az előadók ismertették a program eddigi eredményeit és további céljait. A nagykanizsai és letenyei járás egészére kiterjedő projekt elsősorban a foglalkoztatás javítását segíti, de a szakértők átfogóan kezelik a folyamatokat együttműködésben az önkormányzatokkal, a munkaügyi szervezettel, a vállalkozókkal. A rendezvényen Balogh László polgármester köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből számos fejlesztést hajtottak végre, s ebből valósulhatott meg a két foglalkoztatásfejlesztési együttműködés is.

Balogh László hozzátette: a programok keretében azon dolgoznak, hogy a munkaerő-keresletet összehangolják a kínálattal. A tervezők munkáját dicséri, hogy a térségben párhuzamosan, egymás tevékenységét kiegészítve valósul meg a program – a városban a kanizsai foglalkoztatási paktum, illetve a két járásban a dél-zalai foglalkoztatási együttműködési projekt. A két pályázat megvalósításában szorosan együttműködnek a kormányhivatal szakembereivel.

– A kormányzati intézkedések következtében térségünkben is jelentősen csökkent a munkanélküliség – folytatta a városvezető. – Jelenleg a munkáltatók számára problémát jelent a szakképzett munkaerő megtalálása, annak hiánya. A vállalkozóktól kapott visszajelzések szerint ez már esetenként a fejlesztési terveik megvalósítását is kockáztatja. Azonban még mindig jelentős számban élnek közöttünk potenciális munkavállalók, akik segítségre szorulnak, egyedül nem találnak képességüknek, elképzelésüknek és élethelyzetüknek megfelelő munkát. Az álláskeresésükhöz személyre szabott segítséget biztosítunk, elősegítve mielőbbi elhelyezkedésüket az elsődleges munkaerőpiacon.

Mihovics Zoltán, dr. Árok Krisztina és Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője (b-j) egyeztet Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A konferencián előadást tartott többek között dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője, valamint Mihovics Zoltán, a kanizsai Inkubátorház vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában