Komfortérzetet javító lépések

2019.08.05. 10:00

Saját forrásból és pályázati pénzből indulnak felújítások Zalaszentjakabon

Parkolóhely kialakítása, hősi emlékmű felújítása és a kultúrház tetőcseréje. A dél-zalai településen saját erőből, valamint pályázati forrásból végeznek felújításokat.

Benedek Bálint

Molnár József a kultúrház tetőjét mutatja Fotó: Szakony Attila

A polgármesteri hivatal épülete, a kultúrház és a templom előtti területen a közelmúltban fejeződött be a parkolók létesítése. Molnár József polgármester szerint ezek kialakítása régi vágya volt az önkormányzatnak, hiszen addig az autósok csak nehézkesen tudtak megállni. A beruházásnak köszönhetően sokkal kényelmesebben, és ami a legfontosabb, biztonságosan lehet parkolni, mi több, így nem tartják fel az átmenő forgalmat sem.

Molnár József a kultúrház tetőjét mutatja Fotó: Szakony Attila

– A katolikus templom mellett létesített helyekkel együtt összesen huszonöt parkolóhelyet alakítottunk ki saját forrásból – folytatta a településvezető. – Az Isten háza melletti parkban álló hősi emlékmű felújítása ugyancsak önerőből kezdődött el, itt hamarosan megtarthatjuk az avatóünnepséget is.

A polgármester hozzátette: két éve az elhasználódott kultúrházban a kormánytól településfejlesztésre kapott összegből minőségi belső teret alakítottak ki. S most a Magyar falu program keretében elnyert, kicsivel több mint 8 millió forintból új tetővel gazdagodik az objektum.

– A kulturális terek megújítása keretében érkezett a tőkeinjekció, melynek köszönhetően az egész tetőzetet kicserélhetjük – mondta Molnár József. – Az idő vasfoga ezt sem kímélte, a legalább 60 éves palafedés több helyen megsérült, a felújított termek beáztak. A beruházás keretében kicseréljük a csatornákat s persze a párkányokat is. A számlánkra megérkezett az összeg, ami annyit jelent, hogy hamarosan, még a csapadékosabb évszak előtt elkezdődhet a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában