ítélet

2019.03.05. 13:16

Részegen elgázolta és sorsára hagyta barátait egy boncodföldei férfi, egy ember meghalt a balesetben – Megszületett az ítélet

Jogerősen is letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a 38 éves boncodföldei férfit, aki órákig tartó italozás után éjszaka hazafelé gyalogló barátait ütötte el és hagyta sorsukra. Az egyik a helyszínen meghalt a 2017. január 21-én éjjel történt balesetben.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A boncodföldei L. Péter rendszeresen közlekedett elhanyagolt állapotú Mitsubishi Pajerójával, aminek nem volt forgalmi engedélye, ezért másik autó rendszámát szerelte fel rá. Az autós január 21-én késő délután a boncodföldei italboltban találkozott két ismerősével, akikkel éjszakába nyúlóan poharazgattak. Azon az estén megfordultak még a falu melletti hegyen is, ahol ismerősünknél folytatták az italozást, majd visszatértek Bagodba a sörözőbe és megint ittak. Negyed tizenegy körül a sofőr két ismerőse gyalog indult el, hogy hazajusson Boncodföldére a két község közötti földúton. A két férfi nem viselt láthatósági ruházatot, a derült ég miatt a levegő -15 Celsius fokra hűlt le. L. Péter röviddel később indult Boncodföldére ugyanazon az úton. Bár számítania kellett volna ismerőseire, ennek ellenére amikor egy kanyarból 40-60 km/órás tempóval kiért, elütötte őket. Az autós a baleset után kiszállt, megnézte földön fekvő két férfi, majd mindenféle segítség nyújtása nélkül elhajtott. Ez után L. Péter a környező településeken autózott, majd amikor járműve elromlott, ismerősét kérte meg, vontassa őt haza, és az udvarán félreeső helyen leállította az autót. Ez után L. Péter otthon megkérte élettársát, hogy menjen el a földútra a barátaiért és hozza el őket. A nő a helyszínről fél egykor hívta fel a mentőket. Az egyik gyalogos a helyszínen meghalt, társa súlyosan megsérült, ő erősen kihűlt állapotban került kórházba.

A terepjáró vezetőjét ittas járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása, egyedi azonosító jellel visszaélés miatt első fokon öt év börtönre ítélték és öt évre eltiltották a közúti járművezetéstől, három évre a közügyek gyakorlásától. A döntés ellen a vádlott enyhítésért fellebbezett, ám az egerszegi törvényszék dr. Magyar Károly vezette büntetőtanácsa kedden a döntést helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában