Műszaki hivatásokról közérthetően

2019.09.24. 08:00

Rendhagyó pályaorientációs program zajlott a kiskanizsai általános iskolában

Rendhagyó pályaorientációs programban volt részük a kiskanizsai általános iskola felsős diákjainak.

Szabó Zsófia

Bokor Roland mutatta be a pneumobil működését a gyerekeknek, köztük Bazsika Denisznek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az intézménybe a Pannon Fejlesztési Alapítvány és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jóvoltából érdekes műszaki eszközökkel felszerelt kamion érkezett. A jármű egy roadshow keretében látogatott az iskolába.

Bokor Roland mutatta be a pneumobil működését a gyerekeknek, köztük Bazsika Denisznek
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Sok érdekesség várta a gyerekeket. Például a sűrített levegővel hajtott pneumobil, amit a Pannon Egyetem mechatronikai hallgatói készítettek. Vagy a „dummy”, egy gyalogos bábu, amely az önvezető autó szenzorainak tesztelésénél játszik szerepet. Egy film pedig a zalaegerszegi tesztpályát mutatta be a 180 kiskanizsai felső tagozatosnak.

Molnár István igazgató elmondta: a gyermekeknek szeretnének több választási lehetőséget, információt adni a továbbtanuláshoz.

– A fiatalok testközelből ismerkedhetnek meg a műszaki szakmákkal. Ezt a generációt amúgy nem könnyű a műszaki tudományok felé orientálni – fogalmazott Molnár István.

Az igazgató jelezte, hogy a fizika, a kémia, a matematika, a biológia a nehezen érthető és tanulható tantárgynak számít, sokan ezért idegenkednek a természettudományoktól.

– Ugyanakkor a látványos és érdekes kísérletek, bemutatók segíthetnek a továbbtanulási irány népszerűsítésében – így Molnár István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában