Az első korosztály volt, amelyik egy évre vonult be

2019.07.09. 07:00

Régi tüzérek találkoztak Lentiben

Az 1990–91-ben sorkatonai szolgálatot teljesítő tüzérek gyűltek össze az elmúlt hét végén a zajdai laktanyánál, hogy felelevenítsék a katonaságnál szerzett emlékeiket.

Korosa Titanilla

Zászlókkal felszerelve érkeztek az egykori katonák Zajdára Fotó: Korosa Titanilla

– A társaság tagjai jórészt Zala és Vas megyéből érkeztek anno Zajdára, most közel negyvenen gyűltünk össze az akkori csapatból – mondta el a találkozó egyik szervezője, a gutorföldei Schmaltzl János. – Már eltelt jó pár év, hogy nem találkoztunk, ezért szerveztük ezt az összejövetelt. Megőriztem a régi leszerelő zászlót, amire mindenki neve felkerült, ez is segített összeszervezni a csapatot – mutatta.

Zászlókkal felszerelve érkeztek az egykori katonák Zajdára Fotó: Korosa Titanilla

Az egykori tüzérek jó hangulatban várták be társaikat szombaton Zajdán, közben újra megismerkedtek és felelevenítették a régi, vicces történeteket, a kiképzések emlékeit és az idősebb katonáktól „elszenvedett” szekálásokat.

– Összetartó társaság voltunk, ami nem ártott, hiszen nem volt egyszerű itt szolgálni úgy is, hogy mi voltunk az első korosztály, amelyik már csak egy évre vonult be – tette hozzá Schmaltzl János.

A laktanyai séta után a csapat Lovásziban folytatta a programot, régi fotókat is vetítettek, és igyekeztek a képeken felismerni egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában