Pályaorientáció

2019.03.26. 18:00

Pedagógusok ismerkedhettek a képzésekkel a keszthelyi közgázban

A pályaválasztás előtt álló hetedikes diákok osztályfőnökei ismerkedhettek a keszthelyi szakképző intézményekkel a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programján.

Keszey Ágnes

A pályaorientációs nap egyik helyszínén, a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumban Siszler Katalin igazgató mutatta be az intézményt, mellette Csiszár Ildikó

Fotó: Keszey Ágnes

Ezúttal a pedagógusok ültek az iskolapadban: hétfőn délelőtt a ZMKIK jóvoltából ellátogattak minden keszthelyi szakképző intézménybe azok az osztályfőnökök, akiknek diákjai a továbbtanulásra készülnek. A keszthelyi és környékbeli iskolák tanárai megismerkedhettek az intézményeket fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal, a duális képzéssel és a hiányszakmákkal. Minden iskolában részletes tájékoztatást kaptak a képzésekről és megtekinthették a tanműhelyeket is.

A pályaorientációs nap egyik helyszínén, a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumban Siszler Katalin igazgató mutatta be az intézményt, mellette Csiszár Ildikó Fotó: Keszey Ágnes

- A hetedik osztályosok osztályfőnökeit vártuk, hogy a pályaválasztásban tudjanak segíteni a szülőknek. A mai nap nekik azért hasznos, mert személyes tapasztalatokat szerezhetnek a továbbtanulási lehetőségekről, az iskolákról, szakmákról, a képzésekről, a hiányszakmákról és az ösztöndíjlehetőségekről. Az osztályukba járó diákok szerint kérdeznek rá egy-egy szakra és hogy milyen tanulmányi eredménnyel lehet bejutni – mondta el Csiszár Ildikó, a kamara pályaorientációs munkatársa. A keddi keszthelyi rendezvényhez hasonlóan a megyei többi részén tanító pedagógusok számára is szerveznek pályaorientációs napot: szerdán a nagykanizsai, csütörtökön a zalaegerszegi szakképző intézményekkel ismerkedhetnek a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában