Azért, hogy segíthessenek a pályaválasztásnál

2019.03.29. 08:00

Pályaorientációs napot tartottak az osztályfőnököknek Zalaegerszegen

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben szervez pályaorientációs napot az általános iskolai 7. osztályosok tanárainak. A megyeszékhelyen csütörtökön került sor a programra.

Hajdu Péter

A Munkácsy tanműhelyeit Borda Zoltán igazgatóhelyettes mutatta be az osztályfőnököknek

Fotó: Pezzetta Umberto

A cél, hogy a hamarosan pályaválasztás elé érkező gyerekeknek információval, tanácsokkal tudjanak segíteni a pedagógusok.

A megyeszékhelyi programra húsz iskolából huszonöt osztályfőnök érkezett, akik kezdésként reggel, a Kamarák Házában tájékoztatást kaptak a továbbtanulási lehetőségekről. Böröcz Csaba, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese a ZSZC Zalaegerszegen, Keszthelyen, valamint Lentiben működő tíz tagintézményének a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzési lehetőségeiről tartott előadást.

A Munkácsy tanműhelyeit Borda Zoltán igazgatóhelyettes mutatta be az osztályfőnököknek
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek a lehetőségek tizenkilenc szakképzési területet ölelnek fel. Felsorolta a jelenlegi és a következő tanévre már megállapított hiányszakmákat, amelyeknek választása esetén jelentős mértékű ösztöndíjat érhet el tanulmányai közben a fiatal. Mint fogalmazott, egy jó tanuló akár 50–60–70 ezer forint nettó juttatást is elérhet, ha teljesíti az ahhoz szükséges tanulmányi követelményeket.

Ezt követően Bangó-Rodek Viktória, a Zala megyei kamara stratégiai koordinátora a szervezet szakképzésben betöltött szerepét részletezte a pedagógusoknak, akiket a program további részében autó­busszal vittek látogatásra a ZSZC helyi tagintézményei­nek tanműhelyeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában