Meggyőzni a szülőket

2019.03.28. 08:00

Pályaorientációs napot rendeztek a hetedikes osztályfőnököknek Nagykanizsán

A helyi általános iskolák hetedikes osztályfőnökeinek szervezett interaktív pályaorientációs napot a megyei kereskedelmi és iparkamara.

Benedek Bálint

Látogatás a Thúry-iskola cukrászműhelyében. Balról Kondricz Viktória és Bagarus Nikolett, szemben két érdeklődő osztályfőnök, Horváth Gáborné és Brodácsné Lukács Katalin

Fotó: Szakony Attila

A Zsigmondy Szakképző Iskolában a megjelent pedagógusokat Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum gazdasági ügyekért felelős kancellárja köszöntötte. Szerinte a tanárok jelenléte kulcsfontosságú, hiszen manapság a szakképzés a magyar gazdaság egyik kiemelt területe.

Látogatás a Thúry-iskola cukrászműhelyében. Balról Kondricz Viktória és Bagarus Nikolett, szemben két érdeklődő osztályfőnök, Horváth Gáborné és Brodácsné Lukács Katalin Fotó: Szakony Attila

 

– A hazai társadalom egyik legnagyobb problémája, hogy a beiskolázások nem úgy történnek, ahogy a gazdaság megkívánná – figyelmeztetett Bene Csaba. – Egy intézmény nem akkor dolgozik jól, ha minden gyereket „besöpör” a gimnáziumokba, hanem akkor, ha a fiatalok képességei és érdeklődése szerint megpróbál segíteni az eligazodásban. Tudjuk: nem a gyermek választ, sokkal inkább a szülő. A meggyőzésükhöz információkra, munícióra van szükség.

Ebben segít a megyei kamara. A változó intézményi struktúra és képzési szintek, a megújuló szakképesítések, a dinamikusan módosuló munkaerő-piaci igények nyomon követése nem könnyű. Az osztályfőnökök a szakképzési centrum több tagintézményébe, így a Thúry-iskolába is ellátogattak, ahol például a cukrász szakma rejtelmeibe kaptak betekintést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában