megtisztították a környezetet

2021.03.02. 07:00

Ötven zsák szemetet gyűjtött össze egy baráti társaság Surd közelében

A Surdot Liszóval összekötő útszakasz melletti árkokból ötven darab 75 literes zsákot töltöttek meg hulladékkal egy baráti társaság tagjai. A vasárnapi akcióban a surdi civilek még hűtőszekrényt és kamionabroncsot is találtak.

Benedek Bálint

Az akciócsoport tagjai Surd és Liszó között dolgoztak, balról: Musztács Anett, Musztács Attila, mögöttük Szita Anett és Musztács Adrián

Fotó: Szakony Attila

Lapunkban a minap beszámoltunk arról, hogy a liszói önkormányzat dolgozói és önkéntesei Nagykanizsa miklósfai városrészétől a liszói elágazásig 37 zsák szemetet szedtek össze.

A surdiak akcióját vezető Musztács Anett elmondta: a szomszéd településtől ugyan függetlenül, de szinte egyszerre szervezték a gyűjtést, hiszen mindannyiukat zavarta az út mellett felhalmozódott nagy mennyiségű hulladék.

Az akciócsoport tagjai Surd és Liszó között dolgoztak, balról: Musztács Anett, Musztács Attila, mögöttük Szita Anett és Musztács Adrián Fotó: Szakony Attila

– Az emberek nemtörődömsége felháborító, megdöbbentő, hogy milyen sok műanyag palackot és sörösdobozt találtunk – fogalmazott. – Ráadásul mindezt azon a területen, ahol a hóvirág szőnyegként borítja be a területet. Ezen a szakaszon még a veszélyes hulladékok lerakásától sem riadnak vissza a szemetelők: találtunk szétroncsolt hűtőszekrényt, teherautó-abroncsokat és annak lökhárítóját is „ott felejtették”. A természet sajnos alkalmazkodott a helyzethez, az egyik autógumit olyannyira körbenőtte egy fa, hogy azt három férfi nem bírta kiszedni. A végeredmény ötven darab zsák lett, amit a hulladékszállító cég szállít majd el.

Kanász János polgármester is üdvözölte a kezdeményezést, szerinte példamutató, amit az önszerveződő csoport tagjai tettek. Arra kérte az anonim szemetelőket, hogy tartózkodjanak a felelőtlen viselkedéstől, a hulladékot tartsák az autójukban és a megfelelő edénybe ürítsék ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!