Az ellátott községek vezetői ajándékozták meg

2019.10.28. 17:30

Ötven év gyógyító munkáját köszönték meg dr. Bódis Istvánnak

Dr. Bódis István háziorvos ötven esztendei gyógyító munkáját köszönték meg az általa ellátott néhány település polgármesterei, testületi tagjai pénteken délután a vasboldogasszonyi polgármesteri hivatalban.

Arany Horváth Zsuzsa

A búcsúzó orvos középen, körötte három falu képviselői

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A bensőséges találkozón Gősfa, Vasboldogasszony, Nagypáli betegei, lakói nevében adtak át ajándékot a közkedvelt doktornak, aki néhány napot ezután is dolgozik majd, de a körzetet, a rendelőt, a praxist átadja az utódjának. Az eddigi munkáját Farkas Tiborné (Gősfa), Köcse Tibor (Nagypáli) Németh Zsolt (Vasboldogasszony) köszönte meg, abban a reményben, hogy továbbra is velük marad.

A háziorvos meghatottan fogadta a köszönetet, s pár mondatban visszaemlékezett a gyógyító munkában telt évtizedekre.

A búcsúzó orvos középen, körötte három falu képviselői
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Zrínyi-gimnáziumot elvégezve könnyen döntött a pályaválasztásról annak idején, jól mentek az orvosi egyetemhez szükséges tantárgyak. Lenti község társadalmi ösztöndíjasaként végzett Pécsett, ám ott épp nem volt hely. Némi zalaegerszegi kórházi kitérő után hamar megszerette az egerváriakat, a környéket, s a munkatársaival is remekül együtt tudtak dolgozni. Zalaszentivánról eleinte gyalog és vonaton közlekedett. Később hintóval járta a betegeket, akik nem tudtak hozzá elmenni. Felidézte, hogy a mostani ellátási körülményekhez képest milyen alacsony műszerezettséggel teljesítették vállalt hivatásukat az orvosok. Vidámabb emlékek is elősorjáztak, mint például az, amikor a már felöltöztetett halott mégis élőnek bizonyult. Amikor megvizsgálta, akkor derült ki, hogy valószínűleg a gyógyszereit adagolta túl, attól vált mozdulatlanná. Szerencsére még jó pár évig élt a férfi.

Dr. Bódis István igyekszik megőrizni az egészségét, sportol, barátaival találkozik, s ha teheti, Lengyelországban élő fiával, unokájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában