sajtóbejárás

2019.08.27. 07:00

Őszre elkészül a botfai kastély

A botfai városrészben felújítás alatt álló Erdődy-Hüvös-kastélynál tartott tegnap sajtóbejárást a városvezetés.

Magyar Hajnalka

Jobbról: Balaicz Zoltán, Gecse Péter, dr. Kovács Gábor főjegyző és Boros László a bejáráson Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, kevés történelmi építészeti érték maradt épen a megyeszékhelyen, ám ezek megőrzésére módot kínál a Modern Városok program városrehabilitációs fejezete. A plébánia és a Kvártélyház után e forrás táplálja majd a nagytemplom felújítását is. Az 1750-ben épített botfai kastélyt ugyancsak ennek égisze alatt sikerül újjávarázsolni, mintegy 300 milliós költséggel.

Jobbról: Balaicz Zoltán, Gecse Péter, dr. Kovács Gábor főjegyző és
Boros László a bejáráson Fotó: Pezzetta Umberto

Gecse Péter alpolgármester hozzátette, az itt működő Mindszenty Ifjúsági Ház további hatmilliót költhet eszközökre, ami új impulzust ad a szálláshelyként működő központnak. A felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, az elektromos hálózatot, meg­újult a homlokzat, a gépészet, új lépcsőház épült az északi oldalon, és térburkolatot kap az udvar. Az 50 férőhelyes szállás 21 szobájának nőtt a komfortja, kettőhöz fürdőszoba is készült. Az udvari kiszolgálóépület teljesen megújult, a közösségi rendezvényeket is fogadni képes nyitott szín vizesblokkal gazdagodott, tetőzetére 46 napelemet szereltek.

 

A kivitelező ZÁÉV Zrt. képviseletében Boros László elmondta, február végén vették át a területet, s mára 80-85 százalékos készültségű a munka. Várhatóan szeptember végén átadják az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában