Szűrés

2017.10.18. 08:00

Őszi egészségnapot tartottak a megyei kórházban

ZALAEGERSZEG – Hétféle ingyenes szűrést, illetve tanácsadást kínált keddi, hagyományos őszi egészségnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Magyar Hajnalka

Dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya a testzsírmérésben segédkezik, Varga Andrea pedig Varga Lajos vérnyomását ellenőrzi Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Mint dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya egészségnevelő elmondta, a korábbi tapasztalatok nyomán idén már két koleszterinmérő állomással várták a betegeket, így lerövidült a várakozás, s több idő maradt az egészségügyi felvilágosításra, beszélgetésre.

Dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya a testzsírmérésben segédkezik, Varga Andrea pedig Varga Lajos vérnyomását ellenőrzi
Fotó: Katona Tibor

Varga Lajos Rigyácról érkezett, leánya kísérte el a szokásos kardiológiai felülvizsgálatra. Ha már itt jártak, örömmel éltek a kínálkozó lehetőséggel, s igénybe vették a szűréseket. Varga Andrea diplomás ápoló mintaszerű vérnyomást mért Varga Lajosnál, ám nem mindenkinek szolgálhatott ilyen jó hírrel. A délelőtt során nem egy esetben tapasztalt 180-190 higanymilliméteres vérnyomást, az érintettek figyelmét felhívták ennek kockázataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában