Megérdemlik az elismerést

2018.12.05. 07:00

Önkénteseket díjaztak Zalaegerszegen

Az önkéntességet, a közösség szolgálatát ünnepelték kedden azon a rendezvényen, amelynek során az önkéntesség világnapjához kapcsolódva a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház díjait adták át.

Hajdu Péter

A díjazottak: Faragó Léna, Bognár Bianka, dr. Nagy Erzsébet és Tóth Szilvia Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Idén már második alkalommal kerül megrendezésre az önkéntesség világnapjához kapcsolódó díjátadó programunk. Ünnepélyes keretek között szeretnénk megtisztelni azokat az embereket a megyében, akik sok önkéntes tevékenységet végeznek. Jelöléseket kaptunk ezekre a személyekre intézményektől, szervezetektől és magánszemélyektől is – mondta az eseményen Bognárné Bengő Hajnalka, a CSEÖH irodavezetője.

A díjazottak: Faragó Léna, Bognár Bianka, dr. Nagy Erzsébet és Tóth Szilvia Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A rendezvényen megjelenteket dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere az önkéntesség jelentőségét méltatva köszöntötte. Az önkéntesség áldozatos tevékenység, amelynek során felértékelődik az önzetlen tenni akarás és segítő szerep az élet minden területén. Az önkéntesség presztízse jelentős változásokon ment át az elmúlt években, és sokunk életébe beépült. Egyre többen áldoznak szabadidejükből az embertársaikért vagy éppen egy jó ügy szolgálatáért – mondta többek között, majd gratulált a megjelenteknek, akik közül legtöbben részt vettek valamilyen önkéntes tevékenységben.

A rendezvényen kétféle pályázat során elért eredményekért négyen kaptak elismerést. A CSEÖH pályázatot írt ki az érettségi vizsga egyik feltételeként ismert, 50 órás iskolai közösségi szolgálatban részt vevő fiatalok számára a munkájukról szóló beszámoló megírására, arról, hogy miért szeretik a közösségi szolgálatot. E kategóriában a fődíjat Bognár Bianka, a Báth­ory iskola tanulója kapta, aki egy óvodában végzett közösségi munkájáról osztotta meg élményeit. A pályamunkákat az interneten közzétették, így közönségdíjat is kiadhattak, ezt Faragó Léna, a Mindszenty iskola tanulójának adták át. Az év Zala megyei önkéntese 2018. díjat két kategóriában adták ki.

A Közösségért végzett önkéntes tevékenység díját a teskándi Tóth Szilviának ítélték oda, akinek ötlete és szervező munkája révén a faluban egy felnőtt játszóteret hoztak létre. Az Esélyteremtés területén végzett önkéntes tevékenységért díjat pedig dr. Nagy Erzsébet kapta, aki a Zalai Kutyabarátok Egyesületében sokat tesz a terápiás kutyás foglalkozások elterjesztéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában