A kézműveskedés közben jól el is beszélgettek

2019.10.18. 10:00

Önkéntes együttműködés Lentiben

Több generáció képviselői kapcsolódtak be nemrég egy a Kolping Gondozási Központ által megszervezett kézműves programba.

Korosa Titanilla

A program elősegíti a generációk közti mindennapos egymásra figyelést Fotó: Korosa Titanilla

A helyi Gönczi Ferenc Gimnázium tanulói és az idősek otthonának lakói Nagy Katalin kézműves irányításával régen és manapság divatos tárgyakat – könyvjelzőt, mobiltelefon-tartót –, illetve őszi ajtódíszeket készítettek. Az elkészült, szebbnél szebb munkákat az időseknek ajánlották fel.

– Intézményünk egy program keretében szerepet vállal abban, hogy minél nagyobb számban kapcsolódjanak be a fiatalok az otthonokban végzett önkéntes tevékenységekbe – tudtuk meg Ábrahám Csilla és Vörös Beáta önkéntes koordinátoroktól. – Munka közben lehetőség nyílt arra, hogy a fiatalok és az idősek beszélgessenek egymással, a fiatalok tanulhassanak az idősektől, akik bölcsességük, tapasztalatuk révén sok érdekes információt megosztottak velük a kézműves tevékenységről. A fiatalok közben ugyancsak elmondhatták saját tapasztalataikat, beavatták az időseket a mai kor újdonságaiba.

A program elősegíti a generációk közti mindennapos egymásra figyelést Fotó: Korosa Titanilla

Az önkéntes koordinátorok arról is tájékoztattak, hogy a program keretében évente megrendezett eseményekkel hívják fel a figyelmet az önkéntesek munkájának fontosságára. Továbbá hangsúlyozták, hogy az önkéntesség lehet az egyik útja az együttműködésnek a különböző generációk között, hiszen ez az összefogást, a felelősségérzetet, a mindennapos egymásra figyelést és az értékközpontú gondolkodást is erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában