Határon túl

2019.08.03. 07:00

Olesno és Zalakaros – Testvérvárosi találkozás Lengyelországban

A fürdőváros mini küldöttséggel vett részt a közelmúltban lengyel testvérvárosa, Olesno város napi ünnepségén.

Benedek Bálint

Sylwester Lewicki, Olesno polgármestere (balról), valamint Novák Ferenc, Czirákiné Pakulár Judit és Szirtes Balázs Fotó: ZH

Novák Ferenc polgármester Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester és Szirtes Balázs képviselő társaságában látogatott lengyel barátaikhoz.

A mintegy tízezer lakosú, délnyugat-lengyelországi várossal 2008-ban létesült partnertelepülési kapcsolat. A küldöttséget nagy szeretettel fogadták, s Novák Ferenc szerint valósággal elkényezették őket. A város nevezetességeinek megtekintését követően elvitték őket a varsói felkelés múzeumába. Majd a település 500 éves Szent Anna-templománál több ezer ember részvételével tartott szentmisén vehettek részt. Mindezek mellett természetesen szó esett a jövőbeni együttműködésről és a közös pályázati lehetőségek kiaknázásról is.

Sylwester Lewicki, Olesno polgármestere (balról), valamint Novák
Ferenc, Czirákiné Pakulár Judit és Szirtes Balázs Fotó: ZH

A zalakarosi polgármester Olesno város napi ünnepségén elmondta: nem lehet véletlen, hogy egymásra talált a két település, ahhoz „túl sok” az egybeesés, a közös érték a két oldalon. Az olesnói emberek barátságosak, vendégszeretők, optimisták. Novák Ferenc szerencsésnek érzi magát, hogy az elmúlt évtizedben láthatta a lengyel város elképesztő fejlődését, mellyel példát mutattak a magyaroknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában