Közösségi tér

2019.03.09. 13:00

Oktatótermet adtak át a zalakarosi Civil Házban

Átadták a Civil Házban a közel húszmillió forintos pályázati támogatással újonnan kialakított 80 négyzetméteres oktató- és foglalkoztatótermet.

Benedek Bálint

Novák Ferenc, Manninger Jenő és Sinkovics Norbert vágta át a szalago

Fotó: Antal Anita

A helyiségben nyelvtanfolyamokat, ismeretterjesztő elő­adásokat tarthatnak, helyet biztosíthatnak a művelődési közösségek foglalkozásainak és a civil szervezetek összejöveteleinek. A Civil Ház olyan közösségi színtér, mely minden korosztály, minden közösség számára kikapcsolódási, művelődési lehetőséget nyújt. Helyet és egyéb feltételeket biztosítanak a különböző önszerveződő és művészeti csoportoknak, de várják azokat a helyieket is, akik igénybe szeretnék venni az oktató- és foglalkoztatótermüket.

Novák Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta: a városban több mint 30 civil szervezet működik.

– Az önkormányzati Civil Alapból anyagilag segítjük a működésüket. Ez az új terem pedig lehetővé teszi, hogy a szétszórtan, több helyszínen próbáló csoportok is egy helyen legyenek. A mostani jelentős bővítésen kívül saját forrásból, a tetőtérben a Közösségi Ház munkatársainak irodahelyiséget alakítottunk ki, ezzel lehetőség nyílik a ház állandó nyitva tartására is.

Novák Ferenc, Manninger Jenő és Sinkovics Norbert vágta át a szalagot
Fotó: Antal Anita

Sinkovics Norbert, a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója beszédében kiemelte: a kulturális csoportok egy központba integrálásával, valamint új programok megvalósításával egy igazi kulturális központ jött létre. Erősödik a közösségi művelődési intézmény mint tudásbázis szerepe is. Ennek eredményeként az intézmény a tanulás helyszíneként hatékonyan bekapcsolódik a formális oktatás rendszerébe, a képesség- és kompetenciafejlesztésbe. Mindezek révén a projekt hozzájárul az egész életen át tartó tanulás erősítéséhez.

Az eseményen részt vett Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, aki ugyancsak szólt az érdeklődőkhöz. Kiemelte, hogy Zalakaros turisztikai eredményei figyelemre méltóak. Azonban vannak pénzben ki nem fejezhető eredmények is, ilyen például a közösségek megtartása, összefogása, a város életébe történő bevonása, melyben szintén élen jár a fürdőváros vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában