Több parkolóhely lesz

2018.02.02. 14:00

Nyolcvan új parkolót alakítanak ki Nagykanizsán

Nyolcvan darab új parkolóhelyet alakít ki a keleti városrészben az önkormányzat. A munkálatok tavaly év végén elkezdődtek, s várhatóan ez év májusára befejeződnek.

Pásztor András

Épül a járda és a parkoló a Dózsa György utcai társasházak előtt Fotó: Szakony Attila

A keleti városrészben rendre visszatérő probléma a parkolás, ami az utóbbi évtizedekben a megnövekedett gépjármű állomány miatt egyre komolyabb gondot jelent az ott élők számára. Az önkormányzat a tavalyi költségvetésben jelentős összeget, több mint 90 millió forintot különített el ezen feladatok végrehajtásához.

– Parkolóhelyek kialakítása kezdődött el a Városkapu körút 16. számú társasház előtti zöldterületen, a Városkapu körút. 11. számú társasház mögötti zöldterületen, a Rózsa utca 11. és Liszt Ferenc utca 3. számú társasházak közötti zöldterületen, valamint a a Bartók Béla utcában, az általános iskola mögötti zöldterületen – tudtuk meg Tárnok Ferenctől, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoportvezetőjétől, aki jelezte: a négy helyszínen teljesen új várakozóhelyek épülnek, összesen 80 darab parkolóhely kerül majd kialakításra. A parkolókhoz közvilágítás is létesül.

Mint megtudtuk: a Dózsa György utcában is munkálatok folynak, ott egy meglévő parkoló felújítása történik.

Épül a járda és a parkoló a Dózsa György utcai társasházak előtt Fotó: Szakony Attila

– A jelenlegi állapot válik rendezettebbé, megfelelő burkolattal ellátva mind az utat, mind pedig a parkolót – tette hozzá Tárnok Ferenc, aki elmondta: a Dózsa György utca 119. és 117. számú társasházak között egy járda is épül, pótolva ezzel az északi oldalon a hiányzó szakaszt.

Emellett egy új gyalogátkelőhely is kialakításra kerül a Rózsa utcában. A gyalogátkelőhely a kanyar környezetében elsősorban azok számára létesül, akik a Balatoni útra vagy Balatoni útról közlekednek gyalogosan. A pontos helykijelölésnél a szakemberek figyelembe vették az út beláthatóságát is.

A fent felsorolt munkálatok összesen 92.5 millió forintba kerülnek, a munkálatokkal április végéig kell elkészülnie a kivitelezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában