Külföldiek az ÖkoVölgyben

2018.11.07. 07:00

Nyári Egyetem az ősz jegyében – Nagypáliban jártak az egyetemisták

Nagypáli A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg pályázati projektjének keretében megrendezett eseményhez kapcsolódott a felsőoktatási intézmény diákjainak Nagypáliban tett látogatása.

Szekeres Szilvia

A diákok Nagypáli vendégszeretetét élvezték Fotó: Huber Imre

A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg ez év októberében két alkalommal is megszervezte Nyári Egyetem az ősz jegyében című háromnapos programját külföldi, ösztöndíjjal hazánkban tanuló diákjai és kísérőik számára.

A program fő témája a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodásmód, valamint a jó gyakorlatok bemutatása volt. Az említett témakörökhöz kapcsolódóan merült fel Nagypáli település neve mint jó gyakorlati példákat, környezettudatosságot képviselő helyszín. Így az egyetemen zajló tréningeket és workshopokat követően, október 5-én, hétfőn és október 12-én, péntek délután harminc fő körüli létszámmal érkeztek településünkre, a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumába a Gazdálkodási Karon vendégeskedő, az egyetem más karairól Zalaegerszegre látogató külföldi diákok.

A diákok Nagypáli vendégszeretetét élvezték Fotó: Huber Imre

Mindkét alkalommal hasonló programmal vártuk a csoportot: az Öko-völgy bejárása után, majd a falufilm megtekintését követően, kötetlen beszélgetés során Köcse Tibor polgármester bemutatta Nagypáli megújuló energiával kapcsolatos eredményeit és fejlesztéseit, közben Nagypáli helyi termékét, a friss almalevet kóstolhatták meg a résztvevők. Az ismertető után a program 3 lépéses, helyi borokból összeállított borkóstolóval és hazai ízeket felsorakoztató fatálas vacsorával zárult.

A nemzetközi vendéghallgatók visszajelzései alapján tudjuk, nagyon jól érezte magát mindkét csapat és remélik, ismét meglátogathatják Nagypálit egy másik program keretében. A program mindvégig angol nyelven zajlott. Érkeztek egyetemisták Oroszországból, Jordániából, Dél-Afrikából, Türkmenisztánból, Indiából, Mongóliából, Grúziából, Pakisztánból, Fülöp-szigetekről, Tunéziából, Vietnamból, Horvátországból, Szíriából, Bosznia-Hercegovinából, Azerbajdzsánból, Laoszból, Romániából, Moldáviából, Kolumbiából és Iránból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában