döntött az önkormányzat

2019.05.01. 08:00

Nő a születési támogatás Zalaszentgróton

A születési támogatás 20 ezerről 30 ezer forintra emeléséről is döntött az önkormányzat a minapi ülésén.

Szabó Judit

Forrás: Shutterstock

Fotó: khuncho007

Zalaszentgróton eddig 20 ezer forintos támogatást biztosított az önkormányzat az újszülöttek családjának. Az összeget a legutóbbi ülésen 30 ezer forintra emelték a szociális rendelet módosítása során. Az idén született gyermekek után már a megnövelt támogatást nyújtják, hiszen az igénylés jogvesztő határidejét kitolták a gyermek születésétől számított 90-ről 180 napra.

A szociális rendeletet azért is módosították, mert a bérnövekedések miatt az utóbbi időben sokan kikerültek a segítségre jogosultak köréből, olyan mértékben nem nőtt azonban a jövedelmük, hogy ne számítanának rászorulónak. A képviselő-testület több támogatási forma esetében megemelte az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegéhez (mely 2008 óta 28 500 forint) viszonyított rászorultsági jövedelemhatárt. Így az eddiginél többen kaphatják meg a lakhatáshoz, az ápoláshoz, valamint a gyógyszerköltségekhez kapcsolódó rendszeres települési támogatást, továbbá a halálesettel összefüggő rendkívüli támogatást, számolt be a múlt héten elfogadott változásokról Baracskai József, a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában