Kitartás és alázat

2019.03.27. 10:00

Neves vendég tartott motivációs előadást a Zsigmondy fodrásztanulóinál

Szorgalom, kitartás és szakmai alázat. A 23 éves, hatszoros Európa-kupa-győztes marcali férfifodrász, Wajandt Barnabás Mátyás tartott motivációs előadást kedden a Zsigmondy Szakképző Iskola fodrásztanulóinak.

Benedek Bálint

Wajandt Barnabás Mátyás modellje, Galambos Bence haján mutatott be különféle fogásokat. A közönség: Marics Bálint, Bali Zsófia, Kotnyek Réka és Hargitai Boglárka

Fotó: Benedek Bálint

Az ifjú tehetség 17 éves kora óta versenyez. Magyarországon a korosztályában egyedülálló és kimagasló sikerei után fejlesztő, valamint továbbképző tanfolyamokat tart a tanműhelyekben tanulóknak. Kalamászné Vári Ibolya szakoktató elmondta: szerette volna, ha a kanizsai fiatalok is betekintést nyerhetnek a szorgalommal kikövezett világba.

Wajandt Barnabás Mátyás modellje, Galambos Bence haján mutatott be különféle fogásokat. A közönség: Marics Bálint, Bali Zsófia, Kotnyek Réka és Hargitai Boglárka Fotó: Benedek Bálint

– Úgy vettük észre a kollégáimmal, hogy a kezdeti lendület után a képzés végére néhány diák elveszíti a motivációját – mesélte a szakoktató. – A találkozás egy fiatal és tehetséges fodrásszal talán átlendít többeket a holtponton, és újra rátalálnak a helyes útra. A kortárs példából talán nagyobb erőt merítenek, s elszántan küzdenek majd a céljaikért, hiszen Barnabás példáján át láthatják, hogy bizony érdemes kitartónak lenni.

A vendég a különféle évfolyamokon tanuló fiataloknak beszélt a kezdeti nehézségeiről, a kitartásáról, a szorgalmáról, hogy olykor a szaba­didejét is a tanulásra fordította. Bár elmondása szerint kezdetben nem bánt ügyesen az ollóval, addig tanulta az eszköz helyes fogását, míg az nem ment tökéletesen. A maximalizmusa s a rengeteg gyakorlás meghozta az eredményt: nemzetközi szinten kiemelkedő eredményeket ért el, és sikeres vállalkozást vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában