KRAFT

2018.04.04. 09:00

Nagyszabású kutatás kezdődik Nagykanizsán

A Kreatív város, fenntartható vidék (KRAFT) projekt keretében olyan kutatás zajlik április 15-től a dél-zalai térségben, amelyre eddig még nem volt példa.

Szabó Zsófia

Ezt jelentették be kedden sajtótájékoztatón a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

Dr. Gaál Zoltán professzor, a KRAFT központ vezetője jelezte: az empirikus vizsgálat Nagykanizsán és Murafölde 36 településén zajlik. Nyolcszáz embert kérdeznek meg az egyik legnagyobb országos közvéleménykutató cég kérdezőbiztosai különböző témákban, a gazdasággal, egészséggel, kultúrával, oktatással kapcsolatban is.

Hangsúlyozta: a kutatás, amelyet egyebek mellett Veszprémben már elvégeztek, a térség fejlődését szolgálja. A lakosságon túl az önkormányzati és a vállalati szférában dolgozó embereket kérdezik meg a felmérés során. Emellett már meglévő elemzéseket is feldolgoznak.

Dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató hozzátette: ilyen nagyléptékű mérésre a térségben még nem volt példa.

Dr. Keller Krisztina, a kutatás másik nagykanizsai koordinátora kiemelte: 600 nagykanizsai, valamint 200, a Muravidék térségében élő embert keresnek fel otthonaikban a kérdezőbiztosok. Az egyedülálló felmérés kor, nem és városrész szerint lesz reprezentatív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában