Együttműködés

2018.12.05. 07:00

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület: Aktivizálni a kell a civileket

A kapcsolat­építés és az együttműködés serkentése volt a célja a Halis-könyvtárban kedden megrendezett Civil találkozások elnevezésű rendezvénynek.

Benedek Bálint

A találkozó résztvevői, balról: Budavölgyi Kálmán, Kelemen-Varga Roland, Szeder-Kummer Mária és Faragó Renáta Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A házigazda Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület tevékenységének bemutatásán túl Budavölgyi Kálmán, a szervezet vezetője szeretné, ha az együttgondolkodás terén is előrelépnének a civilek.

– A találkozó másik apropója, hogy december 13-ig lehet benyújtani egy pályázatot, melyben a kiíró fővárosi alapítvány a projektötletek mellett a civilek aktivizálását támogatná – tette hozzá Budavölgyi Kálmán.

A találkozó résztvevői, balról: Budavölgyi Kálmán, Kelemen-Varga
Roland, Szeder-Kummer Mária és Faragó Renáta Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az Ökotárs Alapítvány munkatársai a „Civiltérkép” program keretében szeretnének minél több szervezetet megismerni és megmozgatni.

Az esemény másik előadója a zalaegerszegi Zalai Falvakért Egyesület ügyvezető titkára, Szeder-Kummer Mária elmondta: partnerséget kértek a kanizsai egyesülettől, mert a közösségfejlesztő programjaikba jól illeszkedik az a lehetőség, amit a fővárosi alapítvány hirdetett meg.

– Az amerikai önkénteseket fogadó, Learning Enterprises programunkat mutattuk be – folytatta. – Az önkéntes fiatalok hét éve az apró falvakban négy hétig angol nyelvet oktatnak. A települések körét tovább bővítenénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában