A halak is lehetnek frontérzékenyek

2019.05.01. 17:00

Nagy halak akadtak horogra a zalai horgászversenyeken

Hetek óta tart a horgászszezon Zalában, egymást érik a versenyek az állóvizeinken. A hétvégén Zalalövőn nyílt nevezéses harcsafogó versenyt rendeztek, míg Zalabaksán egyesületi rendezvénynek adott helyet a Baksa-tó.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői harcsafogó verseny győztes párosa: Pungor Gábor és Takács Péter

Fotó: Tuboly Sándor

A zalalövői Borostyán-tóban rengeteg a harcsa, állítják a helyi egyesület vezetői, így az sem meglepő, hogy a néhány hete lezajlott feederversenyek után most harcsafogó csapatversenyre invitálták a szabad­idősport kedvelőit. Ugyan az érdeklődés alatta maradt a várakozásoknak, de azok a horgászok, akik csütörtök késő délutántól egészen vasárnap délelőttig a vízparton töltötték idejüket, nagyszerű élményekkel gazdagodtak.

A zalalövői harcsafogó verseny győztes párosa: Pungor Gábor és Takács Péter
Fotó: Tuboly Sándor

– A halak, különösen a ragadozó fajok, borzasztóan frontérzékenyek, ezért az elmúlt napok időjárása alaposan próbára tette a horgászok tudását és szerencséjét – mondta Tuboly Sándor, a helyi egyesület halőre. – A folyamatosan változó frontok miatt ezúttal igen kevés volt a kapás, oda kellett figyelni, ami a megszokottnál is fokozottabb koncentrációt igényelt a horgászoktól.

A verseny értékelése során nem csak a kifogott halak össz­tömegét mérték, a darabszám is beszámított a végeredménybe. A kiírás értelmében ugyanis minden egyes kifogott hal 500 pontot ért, ehhez jött még hozzá a harcsák tömegével azonos pontszám. A legjobb eredményt ennek köszönhetően négy kisebb, összesen 9,75 kilogramm tömegű hallal a Pungor Gábor és Takács Péter alkotta csapat érte el, míg a szintén kupát érdemlő legnagyobb halat, egy 9 és fél kilós harcsát Császár Csaba és Kardos István vette ki a vízből.

Zalalövőn a legnagyobb halat Császár Csaba és Kardos István fogta
Fotó: Tuboly Sándor

Utóbbit szombatról vasárnapra virradó éjszaka sikerült kiemelniük a Borostyán-tóból. A legnagyobb hal egyben a második helyet eredményezte a csapatnak.

A novai Erdőalja Horgász­egyesület saját tulajdonában vagy kezelésében lévő tó hiányában ezúttal is Zalabaksán tartotta éves versenyét, amelyen 18 fő vett részt. A kifogott halak össztömege itt mintegy 84 kilogrammot tett ki. A horgászok közül Bukics Béla szerepelt a legjobban, nála 21,71 kilót mutatott a mérleg, a második helyen 18,90 kilogrammos összefogással Csonka János végzett, a harmadik 13,40 kilogrammal Keresztes Attila lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában