Múzeumok éjszakája

2019.06.23. 12:47

Múzeumok éjszakája: Könyvtári játékok, törvényszéki tárlatvezetés

A múzeumok éjszakájának programjain a megyeszékhelyen idén négy intézmény várta a látogatókat. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, valamint a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Közreműködésével a Zalaegerszegi Törvényszék.

Hajdu Péter

A megyei könyvtár élő társasjátékkal, kézműveskedéssel, könyvvásárral lemezbemutatóval várta az érdeklődőket. Egy kicsit módosítani kellett a könyvtári délutánt, mert a zivatar a Deák térről az épületbe kényszerítette a programokat, de az olvasóteremben családias körülmények között telt az idő.

 

A Zalaegerszegi Törvényszék 18 órakor nyitotta ki kapuját, addigra már sokan várakoztak az épület előtt. De megérte, mert az ott töltött másfél óra alatt sok érdekeset láthattak, hallhattak, akik az este folyamán két csoportban végigjárták a barokk épület helyiségeit, amelyekben dr. Sorok Norbert, a törvényszék elnöke tartott tárlatvezetést, érdekes előadást tartva az épület és a bíráskodás zalai történetéről, de közben a szomszédos börtönben a fogvatartottak mindennapjairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában