a családot ünnepelték

2019.08.20. 09:00

Minden generációnak szórakozást nyújtottak Zalabesenyőn

Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy a zalabesenyőiek az államalapítással és az új kenyérrel együtt ünneplik a családot.

Fincza Zsuzsa

Az Albatrosz TSE táncosai – soraikban „besenyői unokákkal” – sok vastapsot arattak produkcióikkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A sportpálya és a közösségi ház környéke esténként több mint egy hete szurkolók zsivajától volt hangos, a vasárnapi családi napot ugyanis sportversenyek előzték meg.

– Augusztus 20. a legszínesebb ünnepünk, s mi a családok aprajának-nagyjának jó szórakozási lehetőséget igyekszünk nyújtani – mutatott körbe a közösségi ház udvarán nyüzsgő seregleten Horváth Miklós, a Besenyő a 2000-es években Alapítvány elnöke.

Az Albatrosz TSE táncosai – soraikban „besenyői unokákkal” – sok vastapsot arattak produkcióikkal
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Az említett sportversenyekkel például a fiatalokat vonták be az ünneplésbe: a focikupát az egyetemisták csapata nyerte, pingpongban pedig Szekeres Kornél bizonyult a legjobbnak.

– Besenyő tényleg olyan, mint egy nagy család, számomra nagy megtiszteltetés, hogy 2010-ben befogadtak, s azóta örömmel vagyok a tagja ennek a közösségnek – fogalmazott Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Az ünnepség a helyi Szivárvány Népdalkör Szent István előtt tisztelgő műsorával kezdődött, a magyar államiság több mint ezer esztendejét Gecse Péter méltatta, majd Stróber László esperes-plébános megáldotta a besenyőiek új kenyerét, amit Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Gyimesi Endre, a város dísz­polgára és Gecse Péter szegett meg és szeletelt fel a több száz résztvevő számára.

A műsor legnagyobb része is helyi kötődésű volt, hiszen a Zegasztár-győztes Albatrosz Tánc Sport Egyesületben szép számmal táncolnak „besenyői unokák”, a Cserháti Zsuzsa-­dalok előadója, Czigola Orsi szülei is Besenyőben élnek, a Botfai Citerazenekar pedig a jó szomszédság okán lépett fel a szabadtéri színpadon.

Este a besenyőiek családi vacsoraasztalhoz ültek, a 300 adag babgulyásból mindenkinek jutott, a talpalávalót helyi nosztalgia-zenekar húzta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában