Jótékonyság

2017.12.23. 16:11

Meleg étel és meleg ruha a Mercy Egyesülettől

Negyedik alkalommal rendezett szombaton meleg étel, ruha- és tartós élelmiszer osztást a Mercy Egyesület Zalaegerszegen, a zsinagóga melletti parkolóban.

Magyar Hajnalka

Yanni és Hegedüs Erzsébet (balról) átadja az ajándékcsomagot a Bókaházáról érkezett Bogdán Arankának és Bogdán Tibornak Fotó: Pezzetta Umberto

 

Az 56 taggal és több ezer támogató szimpatizánssal rendelkező egyesület a Mercy együttes köré szerveződött. Elnöke, Hegedüs Erzsébet elmondta, mostani jótékonysági rendezvényük mellett már több mint egy évtizede szerveznek Szerbiában, Szlovákiában és Erdélyben is segélykoncerteket és adományozásokat rászoruló családok és beteg gyermekek részére.

- A karácsony három napig tart, de a szükség sokaknál tartós vendég, így egész évben tartjuk a kapcsolatot a felkarolt családokkal – folytatta Hegedüs Erzsébet. – Mercys tagjaink nem csak Zalában, hanem az ország számos pontján látogatnak rendszeresen idős embereket, s végeznek egyéb karitatív munkát. Akik most ide nem tudtak eljönni, számukra már korábban kivittük a karácsonyi meleg ételt és hidegtálakat, főként Söjtörre és környékére.

Yanni és Hegedüs Erzsébet (balról) átadja az ajándékcsomagot a Bókaházáról érkezett Bogdán Arankának és Bogdán Tibornak
Fotó: Pezzetta Umberto

A Mercy Egyesületet Strein Attila „Miki” hozta létre, januári halála után vette át az elnöki feladatokat Hegedüs Erzsébet, aki nagy figyelmet fordít az adománygyűjtéssel foglalkozó tagok képzésére is. Pályázati támogatásnak köszönhetően 23 tagjuk vehetett részt jogi és pénzügyi felkészítésen, továbbá egészséges és környezettudatos életmóddal kapcsolatos oktatáson.

A szombati rendezvényen Yanni szórakoztatta dalaival a megjelenteket, az énekes részt vett a csomagok kiosztásában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában