A Georgikon DSE és az iskola fiataljai használják majd

2019.02.16. 12:00

Megújult a kézilabdapálya a keszthelyi VSZK udvarán

A diáksport­egyesület kézilabdásai és a VSZK diákjai sportolhatnak azon a kézilabdapályán, melyet a felújítás végeztével pénteken mutattak be.

Keszey Ágnes

Ruzsics Ferenc és Varga Sándor a pályán. A borítás minden időjárási körülmények közt alkalmas a játékra Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

A keszthelyi VSZK udvarán található, önkormányzati tulajdonban lévő pálya használhatatlan állapotban volt, felújítása a Zala Megyei Kézilabdaszövetség és a város összefogásával történt meg. A részletekről Varga Sándor, a szövetség elnöke és Ruzsics Ferenc polgármester szólt a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ruzsics Ferenc és Varga Sándor a pályán. A borítás minden időjárási körülmények közt alkalmas a játékra Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Mivel a terület alkalmatlan volt arra, hogy műanyag borítást kapjon, először új alapot kellett kialakítani. Ennek költségeit állta a város. 13 millió forint ráfordítással két réteg aszfaltburkolat került a pályára és kialakították a víz­elvezető rendszert, melyet bekötöttek a városi esőelvezető-hálózatba. A burkolatot – melyen mindenféle időjárásban lehet játszani – a szövetség által megnyert, százszázalékos támogatottságú pályázat segítségével készítették el, s ebből a forrásból szerezték be a pálya felszereléseit is. Mindezek költsége 30 millió forint volt.

A pályát a városi kézilabdacsapat és az iskola tanulói használják majd. A Georgikon Diáksport Egyesület Kézilabda Szakosztályát képviselő Koloszár Zoltán elnök és Kiss György, az ifjúsági csapat edzője hozzátették: az utánpótlás korosztályban 8 és 18 év közötti ifjak sportolnak náluk. A VSZK igazgatója pedig arról szólt, hogy a diákok a testnevelésórákon játszhatnak a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában