A szőlősgazdák összefogásával

2019.08.24. 07:00

Megújult a kanizsai bagóhegyi kápolna

Szőlősgazdák jóvoltából megújult a bagóhegyi Nagyboldogasszony- kápolna.

Szabó Zsófia

Tóth Nándor alpolgármester, Nagy Vendel címzetes apát, Kálcsics László, a felújítás kezdeményezője és Dénes Sándor polgármester az avatáskor Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az 1930-as években épült, állami tulajdonban lévő kápolna a korábbi években is a hegyháton szorgoskodó gazdák összefogásával újult meg. Ezúttal is támogatásukkal, együttműködésükkel orvosoltak több problémát az épületen. A beruházás több mint kétmillió forintba került.

Több mint kétmillió forintot költöttek rá Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Kálcsics László, a renoválás kezdeményezője-koordinátora elmondta: nagy szükség volt a felújításra, ugyanis nyomot hagyott az idő a kápolnán.

– A sarkokra lefolyt a csapadékvíz, több helyütt megrepedt a fal, illetve megsüllyedt az épület. Ezeket a hibákat hozattuk helyre, és a kápolna padozatát is megcsináltattuk. Kijavíttattuk a palatetőt, mivel beázott a kápolna beltere, valamint lefestettük az épületet kívül-belül, ahol szükséges volt – sorolta az elvégzett munkálatokat Kálcsics László.

Tóth Nándor alpolgármester, Nagy Vendel címzetes apát, Kálcsics László, a felújítás kezdeményezője és Dénes Sándor polgármester az avatáskor Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A bagóhegyi Nagyboldogasszony-kápolna búcsúnapját múlt hét végén tartották. Az ünnepi szentmisén részt vett Dénes Sándor polgármester, aki kiemelte, annak idején szintén a gazdák jóvoltából épülhetett Bagóhegyen ká­polna.

– Azóta is a hegyen munkálkodó hívőket dicséri a kápolna karbantartása – hangsúlyozta a városvezető. – Erkölcsi, anyagi és kétkezi segítségükkel járultak hozzá a felújításhoz. Nagyon szép, elismerésre méltó dolog, hogy a város környéki hegyhátakon található kápolnákat, fogadalmi kereszteket közösségi összefogással gondozzák a gazdák.

A kápolnát Nagy Vendel címzetes apát, plébános áldotta meg.

– A saját anyagi javaikból fordítottak az emberek a helyrehozatalra, mert számukra fontos, hogy megóvják a kápolnát. Amikor hívő emberek keresztet vagy kápolnát állíttatnak saját erejükből, az életkörülményeikhez hozzák közelebb Istent, akinek a jelenléte ezekben a munkákban is azt mutatja, hogy fentről mindig jön segítség – mondta Nagy Vendel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában