Közel egymilliárdos beruházás

2019.07.24. 14:00

Megújult a gyógycentrum a Zalakarosi Fürdőben

Felújították a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét. A beruházás közel egymilliárd forintból, a fürdő saját erejéből valósult meg.

Szabó Zsófia

Cziráki László, Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Bene Csaba a gyógycentrum megújult épületében Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

Az ünnepélyes avatót tegnap tartották, ezen elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott beszédet. Utalt arra: Zalakaroson rendszeresen történnek nagyobb beruházások. – A település a minőségi turizmust szolgálja, nemcsak a gyógyturizmust, hanem a családokat is. Korábban a gyermekek számára vízi élményvilág létesült, ami nagyon jelentős fejlesztés volt. Ezúttal pedig újabb nagyberuházás valósult meg. Erre szükség is van, mivel a mai kor igényei újabbnál újabb követelményeket támasztanak, a Zalakarosi Fürdő pedig, mivel versenyképes akar maradni, meg szeretne felelni az elvárásoknak – mondta Manninger Jenő.

Manninger Jenő leszögezte: a vendégforgalom igazolja, hogy Zalakaros kiemelkedő üdülőhelye az európai régiónak. A beruházások révén pedig arra is törekedni kell, hogy a családias légkör, a kedvesség és a szépség megmaradjon a településen.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte: élhető, fejlődő, komoly értékekkel rendelkező kisváros Zalakaros.

– A település önkormányzata és a helyi gazdasági és turisztikai szereplők nem pusztán feladatuknak, hanem küldetésüknek tartják, hogy a rendelkezésre álló kiváló adottságokat kellően hasznosítsák. Zalakaros az elmúlt évben kiemelkedő eredményt ért el a turizmus terén, s bízhatunk abban, hogy idén sem marad el ettől. A vendégéjszakák számát tekintve az egyik legnépszerűbb településsé vált a balatoni régióban, a felmérések szerint a magyar családok mellett jelentős a látogatottsága a külföldi turisták körében is. A magyar kormány kiemelt területként tekint a turizmus fejlesztésére, ennek hangsúlyt is adott azáltal, hogy 2017 októberében elfogadta a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 programot – mondta dr. Sifter Rózsa, aki hangsúlyozta: a kormányzati gondolkodásban a turizmus nemcsak pénzkereseti forrás vagy jól kihasználható gazdasági ágazat, hanem a hazaszeretet egyik megnyilvánulási formájaként arra irányuló törekvés, hogy a magyar idegenforgalomnak visszaadják az azt megillető tiszteletet, elismerést. E stratégia révén pedig jó esély van arra dr. Sifter Rózsa szerint, hogy az ország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai régiójává váljon.

Cziráki László, Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Bene Csaba a gyógycentrum megújult épületében Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

Az avatón Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a megjelenteket.

– A felújítás jelentőségét tükrözi, hogy a fürdő önerőből valósította meg a közel egymilliárd forint értékű korszerűsítést – emelte ki az alelnök.

Novák Ferenc polgármester beszédében utalt arra: a közelmúltban köszöntötték a fürdő harmincmilliomodik látogatóját. Ehhez az eredményhez pedig fejlesztések és attrakciók is kellettek.

Szabadics Attila, a kivitelező cég alelnöke azt mondta: a kivitelezés kollektív munka volt, sokak összefogásának, erőfeszítésének köszönhetően valósult meg.

Végül Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a beruházás kapcsán elmondta: közel egymilliárd forintba került a gyógycentrum és a gyógykert korszerűsítése. A kivitelezés 9 hónapja során többek közt kicserélték a teljes gépészeti és elektromos rendszert, s belsőépítészetileg is modernizálták az épületet. Padlófűtést építettek be, sósvizes medencét létesítettek, kicserélték a nyílásszárókat, szigetelték a létesítményt. Ám meghagyták az épület ikonikus, íves ragasztott fakupolás tetejét, továbbá új szélfogó is épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában