Advent

2017.12.16. 19:51

Megható adományozás a Dísz téren

A KISOSZ a mozgássérült egyesület tagjai számára adományozott tartós élelmiszert és utalványt a zalaegerszegi adventi vásárban.

Arany Horváth Zsuzsa

Csoportképünkön az adományozók és az adományozottak: Tóthné Prenner Beáta, (a KISOSZ elnöke), Kugler Rózsa, Végh Martin, a kerekesszékben Seregélyes Balázs, Nemes Klára, Nagy Zsuzsanna (A KISOSZ ügyvezetője) és Dudás Gyula (mozgássérültek elnöke)

Fotó: Pezzetta Umberto

A KISOSZ Zala Megyei Egyesülete vezetése a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete képviselőinek ekkor adta át a 170 ezer forint értékű ajándék- és élelmiszercsomagokat és vásárlási utalványokat.

A szervezet ügyvezetője, Nagy Zsuzsanna lapunknak elmondta, korábban más intézménynek, csoportnak is adományoztak, idén azért esett a választás a mozgássérült érdekvédelmi szervezetre, mert saját tagjaik közül többen foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket, így közelebbről is ismerik a nehézségeiket, tudják, mennyi gondot okoz a mozgáskorlátozottság és a tartós rehabilitáció folyamata. A későbbiekben együttműködési szerződést is köt a két szövetség, hogy minél több rehabilitációs munkahelyet találjanak, ekképp segítve a nehezebb sorsú honfitársakat.

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete 1981-ben alakult meg, jelenleg 1291 tagot számlál, érdekképviseletüket 5 helyszínen látják el. A KISOSZ tagjai, a kereskedők és vendéglátók által összegyűjtött adományából 65 fő részesülhet.

A mozgássérült szervezet elnöke, Dudás Gyula elmondta, nagy öröm ez a támogatás, ami karácsony előtt érkezik azokhoz, akik közül sokan 28 ezer forintos vagy 54 ezer forintos rehabilitációs támogatást kapnak csupán. A hozzájuk eljuttatott ruhaadományokért is nagyon hálásak, olyan sokat kaptak, hogy ők továbbadományozhattak a rászorulóknak.

Csoportképünkön az adományozók és az adományozottak: Tóthné Prenner Beáta, (a KISOSZ elnöke), Kugler Rózsa, Végh Martin, a kerekesszékben Seregélyes Balázs, Nemes Klára, Nagy Zsuzsanna (A KISOSZ ügyvezetője) és Dudás Gyula (mozgássérültek elnöke)
Fotós: Pezzetta Umberto

A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési nehézségei mellett azzal is szembe kell nézniük, mondta az elnök, hogy a nyugdíjas kort elérve csak a fenti összeg marad a megélhetésre. Ő maga műtétsorozat után, protézisekkel tud mozogni. Elmondta, a zalai küzdősportokat űző fiatalok jövő szombaton adják át a mozgássérülteknek gyűjtött tartós élelmiszereket.

Fotós: Pezzetta Umberto

Az erőemelő sportolók a szombat délutáni nyilvános átadáson is kaptak szerepet, ők segítették fel a színpadra kerekes székes barátaikat, így a mozgássérült egerszegiek gyújthatták meg a harmadik gyertyát a városi adventi koszorún.

Nézze meg rövid videónkat az eseményről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában