eredményhirdetés

2018.12.19. 09:00

Matekverseny díjátadója zajlott Zalaegerszegen

Zalában harmadik alkalommal rendezték meg a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által indított megyei matematikaversenyt.

Hajdu Péter

Tornyos Lilla, a Zrínyi-gimnázium 6. osztályos tanulója, az egyik első helyezett veszi át a díjat Tóth Ferenctől

Fotó: Hajdu Péter

Idén 511 zalai általános iskolás és kis gimnazista nevezett a kétfordulós versenyre, melynek eredményhirdetését tegnap tartották meg a Zrínyi Miklós Gimnáziumban.

Az alapítvány idén 12 megyében indította el a versenyt, amiben összesen 326 iskola 1376 tanulója vett részt. A Zalában októberben és novemberben lezajlott viadal első fordulójára a tanulók saját iskolájában, a másodikra pedig a keszthelyi Ranolder-iskolában, valamint a nagykanizsai Batthyány- és az egerszegi Zrínyi-gimnáziumban került sor.

Tornyos Lilla, a Zrínyi-gimnázium 6. osztályos tanulója, az egyik első helyezett veszi át a díjat Tóth Ferenctől Fotó: Hajdu Péter

A verseny zalaegerszegi szervezője, Novákné Bosits Csilla, a Zrínyi-gimnázium tanára elmondta: az írásbeli vetélkedés feladatai a tananyag nehezebb, gondolkodtató részét kérték számon. Kidolgozós típusú feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

A díjátadóra, a gimnázium tornatermébe 45 tanulót és hozzátartozóikat hívták meg. A díjakat, kupákat – közülük 11 az első helyért járt – Tóth Ferenc, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, valamint Horváth Attila, a gimnázium igazgatója adta át. A legsikeresebb tanulók részt vehetnek a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában