Kanizsai Kampusz

2017.12.27. 13:30

Másoknak is szembetűnő már a kanizsai tudományos munka

Soha ilyen termékeny fél éve nem volt a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának, mint a mostani szemeszter. A szakmai konferenciák mellett, több könyvet, cikket is publikáltak az intézmény tanárai.

Pásztor András

A Pannon Tudományos Konferenciának több mint egy évtizede ad otthont a intézmény

Fotó: Szakony Attila

Mint azt dr. Birkner Zoltán, a kanizsai kampusz igazgatója elmondta: egyre több és jobb eredménnyel büszkélkedhet az intézmény, azaz kezd beérni az a magas szintű tudományos munka, ami az oktatói csapatot jellemzi.

– Az elmúlt fél év során két országos és két nemzetközi szakmai konferenciát rendeztünk, ahol hazai és külföldi tudományos szakemberek osztották meg kutatási eredményeiket a hallgatókkal, ami szélesre tárta a diákok figyelmét, ráadásul első kézből kaphattak információkat egy-egy szakterület legújabb eredményeiről – mondta a kampusz igazgatója, aki hozzátette: ez idő alatt az intézmény oktatói gárdája is serénykedett, három kolléga publikált könyvet, sokan pedig tudományos folyóiratokban publikálták kutatási eredményeiket.

Dr. Birkner Zoltán kiemelte: a kampusz négy oktatója nemrég támogatást nyert kutatási témájához az Új Nemzeti Kiválósági Program keretében.

A Pannon Tudományos Konferenciának több mint egy évtizede ad otthont a intézmény
Fotós: Szakony Attila

– Ez azért nagy eredmény, mert a Pannon Egyetemről összesen 11 oktató nyert hasonló támogatást – említette dr. Birkner Zoltán.

Mint megtudtuk: a következő 10 hónapban dr. Németh Kornél a megújuló energiák és a fenntarthatóság kapcsolatát kutatja, míg dr. Péter Erzsébet azt vizsgálja, hogy a kkv-szektorba tartozó munkáltatók mekkora figyelmet fordítanak az egészség megőrzésére.

dr. Birkner Zoltán, a kanizsai kampusz igazgatója
Fotós: Szakony Attila

Dr. Ernszt Ildikó a turizmus kapcsán a gyermekek szexuális kizsákmányolásáról gyűjt adatokat, míg dr. Kaszás Nikoletta a Z-generáció Kanizsához való kötődését vizsgálja.

– A kutatási eredményekből természetesen újabb tudományos publikációk jelennek meg – említette büszkén a kanizsai kampusz vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában